Marc Jacobs @ New York Fashion Week

Na Victoria Beckham was het op dag 6 van de New York Fashion Week aan Marc Jacobs om grote namen als Anna Wintour, Anna Dello Russo, Rachel Zoe en Alexa Chung te doen verbazen met zijn lente- en zomercollectie voor 2013.

Strakke silhouetten
En verbazen dat deed Marc Jacobs, ondanks dat de silhouetten basic, sober en strak waren. Zo zagen we vooral streepjespatronen en varianten daarop in basic kleuren als zwart, wit en blauw. Ook veel gezien klokkende jassen en rokken. Meest opvallende items op de catwalk was een jurk van luipaardprint, een korte top met Micky Mouse en en heel veel korte blousjes.

Blote buiken
Het lijkt er dus op dat Marc Jacobs de blote buik weer introduceert in het modebeeld. De klokkende rokken hingen bijvoorbeeld niet voor niets laag op de heupen en de jasjes waren ook allemaal kort. Bereid je dus maar voor op een zomer vol blote buiken! En: haal ook de low waist jeans alvast maar uit de kast.

Hoewel de buik bloot mag, is de rest van het lichaam wel bedekt. Zo zagen we jurken met watervalkragen en dichtgeknoopte blousen op de catwalk.

Bekijk snel de collectie in de gallery!