Modetrend winter 2012: de trui

De trend
Bij de trui denk je misschien al snel aan de eighties en nerds. Niet meer, want de trui beleeft een revival. Groot, groter, grootst, dat zijn de truien van winter 2012! Met of zonder print, gebreid of van katoen: de trui mag – nou ja MOET – in je wintergarderobe.

Grote modenamen als Balenciaga, Rochas, Burberry, Kenzo, Stella McCartney en Chloé sierden de catwalks met de sweater. Niet te missen, want het waren stuk voor stuk truien met opvallende prints. Check: Burberry met uil, Balenciaga met space-effecten, Kenzo met tijger, Hermes met wandelstokken…

  We  fdfd dfdfkHoe draag je het?
Durf je met kleding te experimenteren? Kies dan voor een trui met print. Vind je deze trend al te heftig, kies dan voor een trui zonder poespas. Een (oversized) trui combineer je het best met een broek in een mooie, opvallende stof of een kokerrok met hoge taille die je over je trui kunt dragen. Maak de look vrouwelijk af met hakken. De echte lefgozers onder ons kunnen een trui met print ook combineren met een broek met print, zoals bij Chanel (zie foto hieronder).

Waar draag je het?
Laat op je werk de truien met opvallende prints, zoals space-achtige taferelen à la Balenciaga, achterwege. Een ‘neutrale’ trui of subtiele print kan natuurlijk altijd. Is het weekend of een feestje in zicht? Experimenteren!

Shop de trend!
Bekijk ook alle andere  trends voor inspiratie.

Wat vind jij van de trui? Schaf je ‘m aan?