Oeps! Hierdoor lijk je ouder dan je bent

Vroeger vond je het nog wel leuk, maar nu allesbehalve: mensen die je leeftijd te oud of te jong gokken. Dit heeft natuurlijk niks met jou te maken, maar is wel schadelijk voor je zelfvertrouwen. ‘Lijk ik zo oud/jong?” is de vraag die jij jezelf dan ook te vaak stelt. Dit heeft natuurlijk met veel dingen te maken, maar kleding speelt een heel belangrijke rol. Pak je notitieboekje er dus maar bij, want wij vertellen je precies welke kleding jij meteen uit je kast moet bonjouren!

#1 Trendy Trudy

Met alle nieuwe trends in omloop, is het logisch dat jij weleens kleding koopt die je stiekem niet zo mooi vindt, maar toch draagt omdat het gros het draagt. Vaak duren deze trends helemaal niet zo lang en heb je uiteindelijk een kast vol met miskopen. Super zonde! Investeer daarom je zuurverdiende geld in tijdloze klassiekers zoals leer, donkere bloemen en minimalistische kleuren als zwart, wit en navy blauw.

#2 Vasthouden aan vroeger

Kleding is altijd zonde om weg te gooien, vooral als het heel belangrijk voor je is geweest. Het is alleen nog meer zonde als jij je steeds in die broek wilt hijsen, terwijl die helemaal niet meer past. Of in die strakke top. We moeten onze veranderende lichaam maar gewoon accepteren en toch leren weg te gooien. Anders wordt het misschien wel erg inappropriate… Vooral als je broek ontzettend op knappen staat.

#3 Het verkeerde silhouet

Ons lichaam verandert met de jaren en gelukkig houden we niet dat rechte lichaam van toen we zestien waren. Maar houd jij ook rekening met dit silhouet? Je moet je namelijk focussen op de positieve vormen van je lichaam en niet op álle vormen. De regel is daarom ook altijd dat je het tegenovergestelde van de bovenkant draagt. Draag je een wijde blouse? Dan combineer je deze met een skinny jeans en vice versa! Door alles los of strak te dragen, ziet het er al snel uit alsof je weer zestien wilt zijn of dat je bent blijven hangen in de flower power tijd. Heel hip, maar niet bij elk silhouet.

#4 De verkeerde kleur

Kleuren kunnen een belangrijke rol spelen in hoe oud jij eruitziet. De verkeerde kleur kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je er moe en ziek uitziet, terwijl een goede kleur je huid juist laat stralen. Probeer kleuren te kiezen die je natuurlijke kleur en ondertoon accentueren. Deze tool helpt je daar perfect bij!

Shop alvast je klassiekers!

Claire Woman
OTTO
79,90 59,90

Only
OTTO
€49,99

Vero Moda
OTTO
€39,99

Isabel Marant Étoile
DE BIJENKORF
€210,00

Kings of Indigo
MEN AT WORK
139,99 69,99

Pieces
OTTO
€39,99

Bianco
OTTO
€129,99

Gucci
DE BIJENKORF
€595,00

Peter Kaiser
MONFRANCE SCHOENMODE
179,00 90,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Trending Tuesday: Gek op geel
Yes! Asos laat kleding op verschillende lichaamsvormen zien
De mooiste lente items met een bloemenprint onder de €50

Bron: The List | Beeld: ImaxTree