Styletoday reports: Dress Red Day

Dat rood de kleur van de dag was, werd meteen duidelijk bij aankomst op het Museumplein. Buiten voor het Stedelijk Museum werden we ontvangen met cupcakes door een Red-team en de redactie van Fab. LRD’s (little red dresses), rode pumps, jeans, jasjes, de bezoekers van het event hadden hun best gedaan om zo rood mogelijk voor de dag te komen.


Alle dames in LRD’s.

Op het programma stond een loterij met prijzen die werden uitgereikt door actrices Tanja Jess, Miryanna van Reeden en Irma Hartog. De hoofdprijs was een jurk van Marga Weimans, die ze speciaal had ontworpen voor de Hartstichting. “Ik wilde iets zachts maken rond het thema hart. De hartvorm komt terug in de jurk. Ik heb gebruik gemaakt van rode moiré, dat is mijn favoriete stof met een soort houtnerfpatroon er in. Normaal gesproken is deze jurk voor mijn doen iets te feestelijk, maar ik wilde dat iemand het ontwerp vaak zou kunnen dragen ”, vertelde de ontwerpster. Om kans te maken kon je via Facebook een foto van een eigen rood ontwerp inzenden. Gelukkige winnares Rowan ging er met de prachtige jurk vandoor.

Na de uitreiking spraken we Marga, die afgelopen zomer op Amsterdam Fashion Week showde, over de samenwerking met Fab en de Hartstichting. Het verbaasde de ontwerpster dat ze haar vroegen om een jurk te maken. “Ik ben nogal een cutting edge designer dus ik vond het erg stoer dat ze dit met mij aandurfden. Mijn vader overleed een week na Amsterdam Fashion Week aan maagkanker maar had ook hartklachten. Dat speelde wel door mijn hoofd toen ze mij hiervoor benaderden. Als ik iets voor de Hartstichting kan betekenen, doe ik dat graag.”


Marga Weimans reikt de jurk uit aan de gelukkige Facebook-winnares.