Trend: Broek met wijde pijpen

De broek met de wijde pijpen, die floreerde in de jaren 70, is komend najaar weer helemaal hip. En het fijne is, iedereen kan ‘m hebben. Door het dragen van een broek met wijde pijpen krijg je zelfs langere benen.  

Flared jeans of bell botom
Als je graag een broek met wijde pijpen wilt hebben, dan heb je de keus uit twee verschillende soorten. Een flared jeans, wijd uiteenlopend vanaf de bovenbenen, of juist bell botom, wijd uitlopend vanaf de knie. Zelfs de variatie voor een hoge taille of juist een heupmodel mag niet ontbreken.

Ook op de catwalk zagen we deze musthave voor het najaar voorbij flitsen. Tijdens de fall/winter catwalkshow in Parijs showde Chanel de wijde pijpen opgerold en wel. Gecombineerd met een vrouwelijk, chique pumps en een getailleerd colbertje voor de ultieme zakelijke look.

Ook Chloé ziet het weer helemaal zitten met de flared jeans. Dit modemerk combineert het item met plateauzolen en een nonchalant shirt.

Waar Cloé vooral het nonchalante showt op de catwalk, laat Valentino het rechttoe rechttaan zien. De wijde pijp, die valt tot over de schoen, mag gezien worden met een langer jasje tot over de knie.

Hermés en Haider Ackermann gooien het roer helemaal om. Zij maken de pijp wijder en korter. Weg met de broek met normale lengte, it’s up to de enkelbroek met een wijde pijp. Combineer dit met pumps et voilà: een combinatie van een nonchalante en femme fatale look is geboren.

Wat vinden jullie van de wijde broek?