Zó krijg je jouw witte schoenen weer stralend wit!


Witte schoenen zijn natuurlijk super mooi bij een zomerse look. Het staat niet alleen leuk bij een jurkje, maar ook heel leuk onder een mooie boyfriend jeans. Alleen de hamvraag blijft natuurlijk: hoe houd je ze toch zo mooi wit? Na een paar keer dragen, zijn ze namelijk niet meer zo mooi wit als eerst. En elke keer een nieuw paar kopen is natuurlijk ook zonde. Wij hebben het antwoord!

I wish my shoes were as white as my legs

Voor iedereen die weer net zulke mooie witte schoenen wil hebben als toen je ze kocht, moet even heel snel naar de drogist rennen. Het enige wat je namelijk nodig hebt is tandpasta! Inderdaad, niet alleen voor stralende witte tanden doen ze hun werk goed. Ook voor witte schoenen bieden ze een hele uitkomst. En het werkt zelfs bij de meest vieze festival schoenen die je in je kast hebt liggen!

Voordat je dit handige middeltje gaat gebruiken, is het wel belangrijk dat je een tandpasta hebt die je tanden extreem wit maken. Je wilt immers dat je schoenen ook gaan stralen. Verder heb je een tandenborstel nodig of een grof borsteltje waarmee je goed in de smalle lijnen van de schoen kan.

Zo ga je te werk: 

  1. Leg je schoenen op een handdoek of, bij extreme viezigheid, klop ze een paar keer tegen een muur aan zodat de onderkant schoner is.
  2. Pak je tandpasta en smeer heel rijkelijk de tandpasta over de schoen heen. Laat de tandpasta een paar minuten inwerken (dit werkt vooral bij vlekken die al wat ouder zijn).
  3. Pak je tandenborstel en ga de hele schoen langs.
  4. Pak een doekje en maak de schoen schoon met water. Laat ze daarna drogen op de handdoek.

Het zou kunnen dat je het proces een paar keer moet herhalen, niet alle schoenen worden meteen egaal wit. Gooi je schoenen in ieder geval nooit in de wasmachine! Dit kan je schoen alleen maar meer beschadigen en het drogen duurt altijd heel lang. Zonde van je tijd dus!

Shop hier je nieuwe witte sneakers!

Bronx
NELSON
€129,99

Puma
OTTO
€69,99

Vans
OMODA
€71,95

Puma
OTTO
€84,99

Alexander McQueen
DE BIJENKORF
€395,-

Reebox Classic
OTTO
€86,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

How to style: een witte jeans
Wow! Na zolang dragen moet jij je BH weggooien

Bron: WhoWhatWear | Beeld: Getty Images