Wimpers krullen zonder krultang? Zo doe je dat

wimpers krullen

Elke professionele make-up artist zal je vertellen dat je wimpers krullen essentieel is voor een stijlvolle look. Lange, gekrulde wimpers doen je ogen groter lijken. Er zijn natuurlijk talloze manieren om je wimpers lang en gekruld te laten zijn. Denk aan een wimpertang, wimperextensions, nepwimpers of een wimperserum,  Maar wat nou als je deze middelen niet bij de hand hebt en je ze toch wilt krullen? Wij hebben de oplossing. Lees hier vijf alternatieve methodes die je uit kunt proberen om hetzelfde effect te bereiken.

Wimpers krullen zonder krultang

#1 Mascara is the key

Geef je mascara een dubbele taak door je wimpers niet alleen zwart te maken, maar ze ook eens flink te krullen met het borsteltje. Doe dit met een zigzaggende beweging en wacht zo’n tien seconden terwijl je het uiteinde van de wimpers omkrult.

#2 Gebruik warme handen

Als je met licht vochtige handen een beetje druk zet op je wimpers, kan je ze makkelijk krullen. Gebruik je adem om je vingertoppen te verwarmen en duw de wimpers in een gekrulde vorm. Wacht voor tien seconden en herhaal deze handeling. Als je wilt kun je hierna nog mascara aanbrengen voor extra volume.

#3 Gebruik een lepel

Verwarm een lepel in een beker met warm water, druk vervolgens het gebolde gedeelte op je ooglid en duw hier zo’n tien seconden lang je wimpers omheen.

#4 Houd ze vast

Nadat je mascara hebt aangebracht kun je je wimpers eventjes in een gekrulde vorm vasthouden. Duw ze intussen een heel klein beetje omhoog. Als je mascara opgedroogd is zullen je wimpers krullen.

#5 Gebruik een warme tandenborstel

Houd een tandenborstel onder warm water, maak hem een beetje droog door tegen een handdoek te duwen en borstel je wimpers. Begin bij de aanhechting van je ooglid en maak een vloeiende beweging naar het uiteinde van je wimpers. Voilá! Ook nu zorgt de warmte ervoor dat ze als vanzelf worden gekruld.

Shop de mooiste mascara’s!

Lancome
DE BIJENKORF
€33,50

Lancome
DE BIJENKORF
€33,50

Charlotte Tilbury
DE BIJENKORF
€32,00

L’Oréal Paris
WEHKAMP
€15,49

Maybelline
WEHKAMP
€15,99

Clinique
DE BIJENKORF
€25,50

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Wat! mensen plakken nepwimpers in hun neus
Xelly’s make-up tutorial: zó breng je nepwimpers aan
Te enthousiast geëpileerd? Zo zijn je wenkbrauwen sneller weer in shape

Bron: Allure.com | Beeld: Imaxtree