5x oorzaken van hangende borsten

Spotlight-hangende-borsten-voorkomen

Op het gebied van borsten lopen de smaken en vormen enorm uiteen. Er zijn grote en kleine cupmaten, de één is gelukkig met een volle boezem en de ander is er juist minder blij mee. Een ander heeft kleinere borsten en wil liever groter óf juist niet. Sommige vrouwen gaan dan ook voor een borstvergroting of een borstverkleining. Iedereen heeft nou eenmaal een ander beeld van de perfecte borst, maar waar wij vrouwen het vrijwel allemaal over eens zijn is dat hangende borsten een no go zijn. De borstpartij is het mooist als zij strak is. Maar wat zijn de oorzaken dat je boobs meer gaan hangen. En nog belangrijker, hoe kun je dit voorkomen? Wij vertellen het je!

De oorzaken van hangende borsten

#1 Beha of geen beha?

Het blijft een discussiepunt vanwege jarenlange onderzoeken en studies. Sommige studies beweren dat, wanneer je een beha draagt die onvoldoende steun biedt, je borsten uiteindelijk (kunnen) gaan hangen. Andere onderzoeken beweren juist het tegenovergestelde en tonen aan dat vrouwen die nooit een beha hebben gedragen, minder snel hangende borsten kregen vanwege het sterke lichaamsweefsel. Veel vrouwen dragen wel een beha en de juiste maat kiezen vergt wat kennis. Laat je van tijd tot tijd vakkundig opmeten want het kan zijn dat je behamaat is veranderd.

#2 Water drinken

Het blijft een inkoppertje, maar water drinken is voor heel je lichaam gezond, en dus ook voor je borsten. Het te weinig drinken van water kan je huid ruw maken en minder elastisch. Dit geldt niet alleen voor je gezicht.

#3 Zon en roken

Ben je een fervent zonaanbidder? Smeer je dan goed in tegen UV-straling. Teveel blootstelling aan de zon kan vroegtijdige huidveroudering en ongewenste huidverzakking veroorzaken doordat het zonlicht het bindweefsel en de elastinevezels schaadt. Dit geldt ook voor roken.

#4 Huidelasticiteit

De kwaliteit (elasticiteit & stevigheid) van je huid wordt grotendeels bepaald door de stoffen collageen en elastine. De aanmaak en vervanging van deze eiwitvezels worden gestimuleerd door bepaalde voedingsstoffen (o.a. antioxidanten, flavonoïden, anthocyanidinen, pycnogenolen en vitamine A, B, C & E). Deze voedingsstoffen komen veel voor in o.a. vruchten (druiven, bessen e.a.) en groene bladgroenten. Groenten en fruit helpen je borsten dus om hun stevigheid te behouden. Ook eiwitten uit vette vis, mager vlees en noten zijn raadzaam voor mooie borsten; evenals voedingsvezels uit volkorenbrood, zilvervliesrijst, volkorenpasta en hele ontbijtgranen.

#5 Diëten

Met gezond eten en veel bewegen is natuurlijk niks mis. Als je echter herhaaldelijk start en stopt met het volgen van ongezonde crashdiëten dan gaat dat ten koste van de omvang en stevigheid van je boobs. Gericht je borsten trainen versterkt je borstspier en kunnen je borsten na enige tijd groter doen lijken.

 

 

Beeld: Getty Images, Unsplash