Voor alle brides to be: deze jurk past het best bij jouw figuur

Het kiezen van een trouwjurk klinkt misschien als een van de vele taken die horen bij het organiseren van een bruiloft, maar niets is minder waar. Jij en je partner zijn het middelpunt van de dag en dat betekent dat jij zelfverzekerd en als een prinsesje voor de dag wilt komen in dé perfecte jurk. Bovendien zul je merken dat wanneer je eenmaal aan het passen en proberen bent, het vinden van de geschikte jurk veel meer tijd in beslag neemt dan je had verwacht. Waar moet je überhaupt beginnen met zoeken? Een goed begin is te weten welk model jurk het best past bij jouw lichaamsvorm. Je zult zien dat jij je een stuk comfortabeler voelt in een trouwjurk die past bij je figuur. Wij helpen je op weg en bespreken acht verschillende modellen die het best passen bij verschillende lichaamsvormen.

#1 A-lijn

Dit type jurk begint smal bovenaan je lichaam en loopt uit in een subtiele A-vorm. Een trouwjurk met A-lijn staat bijna iedere bruid goed. De jurk laat kleinere borsten groter lijken en verbloemt brede heupen. Heb jij een wat vollere boezem, dan raden we dit model niet aan. Veel jurken met een A-lijn zitten namelijk vaak wat strakker om de borsten en dat is misschien niet zo comfortabel.

#2 Baljurk

Het lijfje van de baljurk sluit nauw aan op het lichaam, terwijl de rok klokkend uitloopt tot aan de grond. Hierdoor lijkt je taille super smal. Dit model trouwjurk staat het mooist bij bruiden die lang zijn of een breder onder- dan bovenlichaam hebben. Ben jij niet zo lang, dan is de baljurk misschien wat overweldigend.

#3 Ballerina

Een ballerina is een nauwsluitend en klokkend model jurk met een lengte tot iets boven de knie. Deze trouwjurk staat het mooist bij kleine vrouwen met slanke benen of vrouwen met wat bredere schouders. Het model van een ballerina jurk zorgt voor een balans in de proporties van je boven- en onderlijf. Ben jij niet gezegend met slanke benen of zijn je enkels wat stevig, vermijd dan dit type jurk. Dat geldt ook voor lange vrouwen.

#4 Empire

De taille van het empire-model trouwjurk begint vlak onder de borsten. Vanaf daar valt de jurk recht naar beneden. Dit model staat het mooist bij vrouwen met een smalle taille, lange slanke vrouwen en gezette vrouwen met een appelvormig figuur. Het model laat je namelijk slanker lijken. Een empire trouwjurk staat minder mooi bij vrouwen wiens figuur net tussen ‘lang en slank’ en ‘appelvormig’ in zit.

#5 Zeemeermin

De jurk met het mermaid-model is tegenwoordig erg populair en een van de modernere typen trouwjurken. De jurk is sluik en hangt nauw om je lichaam, terwijl hij vanaf ongeveer kniehoogte subtiel wijder uitloopt. Dit type trouwjurk staat het mooist bij lange vrouwen, curvy vrouwen met een zandloper figuur en kleine vrouwen. Zijn er delen van je lichaam die jij zou willen verkleinen of verbloemen, kies dit type jurk dan niet. Ook als er tijdens je bruiloft geknield moet worden, is dit niet een geschikte jurk voor jou.

#6 Prinses

Het type trouwjurk met een prinses-model sluit iets minder nauw aan als een zeemeermin-model. Het lijfje van de jurk heeft vaak verticale banen van stof en loopt vanaf de taille elegant en subtiel uit tot op de grond. Een jurk met prinses-model staat goed bij bijna iedere bruid. Het enige waar je tegenaan zou kunnen lopen is de stijl van de jurk. Deze is namelijk wat klassiek en erg vrouwelijk, het is een kwestie van smaak als het aankomt op de vraag wie de jurk niet goed zou staan.

#7 Sheath

Dit is een nauwsluitend en type model jurk waarin je rondingen worden benadrukt. Het sheath-model staat dan ook het mooist bij vrouwen met een zandloper figuur, maar ook erg lange of juist heel kleine vrouwen komen ermee weg. Het model staat minder mooi bij vrouwen met een smalle taille, volle vrouwen en vrouwen die een breder boven- dan onderlijf hebben.

#8 Slip

Een heel elegant model trouwjurk dat meestal wordt gemaakt van satijn. Deze stof hecht zich namelijk aan je lichaam. De slip jurk is een old school Hollywood model die het mooist staat bij slanke vrouwen met een smalle borst. Hij staat minder mooi bij bruidjes met een zandloper figuur.

 

Bron: All Women’s Talk | Beeld: Unsplash