Dit is waarom je nieuwe kleding eerst moet wassen

wassen

We geven toe: als wij een nieuw shirtje hebben gekocht doen we hem ook het liefst de volgende dag al aan zonder hem in de wasmachine te gooien. We don’t blame you als jij dat ook doet. Toch kan je dat beter niet doen. Na het lezen van dit artikel denk je nog wel een keertje na als je dat shirtje niet in de was doet.

Dit is waarom je nieuwe kleding eerst moet wassen

Waarom moet je nieuwe kleding eerst wassen? Nou, dat zit zo. Het is je vast weleens opgevallen dat er nooit kreukels zitten in de kleding die in de winkels hangt. Maar als jij je nieuwe blouse in de wasmachine gooit, komt hij er als een gekreukeld propje weer uit. Dit komt doordat er in de fabriek chemische stoffen op de kleding worden gespoten, om te voorkomen dat de items gaan schimmelen of kreuken. En die wil je niet op je huid hebben! Zijn de stoffen schadelijk? Niet per se, maar je huid kan er geïrriteerd door raken en gaan kriebelen. En dat willen we niet..

wassen

En dan is er nog een reden…

Nieuwe kleding is écht niet zo schoon als je denkt. Je weet niet hoe vaak het item gepast is, laat staan op de grond is gevallen. Wat als iemand met luizen jouw shirtje heeft gepast voordat jij het kocht, zwetende oksels, make-up aan de randen van een shirt? Je ziet het niet altijd, maar het zit er wel. You never know

Voor de zekerheid kun je dus het best nog even twee daagjes wachten met het dragen van je nieuwe kleding. Gooi ze eerst maar even in de wasmachine. It will be worth the wait!  Toch een keer extra nadenken de volgende keer.

Shop de look! Maar eerst wassen 🙂

Bodyflirt
BONPRIX
€41,99

Vero Moda
WEHKAMP
€34,99

Phase Eight
DE BIJENKORF
€115,00

Steve Madden
STEVE MADDEN
€89,99

Tommy Hilfiger
HUDSON’S BAY
€159,90

Bandhu
WEHKAMP
€39,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Waarom je nieuwe kleding áltijd eerst moet wassen
Onthuld: dit is de grootste irritatie bij het wassen
Zó vaak zou je kleding dus moeten wassen

Beeld: Unsplash