Lookbook: TOMMY X GIGI

naamloos-5

Met ruim 22,7 miljoen volgers op Instagram is model Gigi Hadid de laatste jaren uitgegroeid tot heuse it-girl. In december 2015 werd bekend gemaakt dat Gigi ging samenwerken met werelddesigner Tommy Hilfiger aan een nieuwe herfstcollectie voor het gelijknamige merk. Een week geleden kwam de langverwachte collectie dan eindelijk uit, en het is precies zoals we hadden verwacht, maar dan beter.

Inspiratie

De collectie bestaat uit een combinatie van Hadid’s persoonlijke stijl: statement jacketsslim trousers en sterrenpatronen. En uit Hilfiger’s klassiekers: shirts en truien met het Hilfiger logo en tracksuits. Op deze manier zijn ze dicht bij zichzelf gebleven. Je ziet ook looks van dit moment terugkomen. Oversized truien zijn key en thigh high stockings zijn ook niet te missen. Het was de bedoeling om speciale, authentieke designs te hebben die tijdloos en klassiek zijn and they nailed it. 

nyfw

NYFW

Geheel in stijl werd de collectie vrijdag 9 september gepresenteerd tijdens New York Fashion Week. Front row bij de show zaten besties Taylor Swift en Martha Hunt. Gigi herself opende de show, gehuld in een ‘gekrompen’ matrozen jas, geknoopte top en leren broek. Er kwamen veel modelvriendinnen van Hadid langs waaronder Hailey Baldwin, Taylor Hill en Imaan Hammam. De make-up van de modellen zat hoe Gigi het graag heeft: erg natuurlijk en simpel, met een highlighter op de jukbeenderen om het gezicht een mooie glans te geven.

The results

Uiteindelijk is de collectie tot stand gekomen door Hilfiger’s klassieke ontwerpen, Gigi’s eigen smaak en de trends van dit moment. Toch is dat het niet alleen. Gigi schijnt naar eigen zeggen ook naar de kledingstijlen van vriendinnen, familie en rolmodellen te hebben gekeken. Door dit gedaan te hebben, zit er voor ieder wel wat wils in de prachtige collectie van TOMMY X GIGI. Het liefst zouden we alles aan onze wardrobe toevoegen, maar dat laat de portemonnee helaas niet toe. Je kunt de collectie hieronder bekijken.

Lookbook

8

naamloos-4

6

7

3

5

2

4

naamloos-1

De collectie is nu te koop bij Zalando.

Beeld: Tommy Hilfiger, Pinterest