Oh nee! Zóveel mag je tas maar wegen

Wij vrouwen gaan nooit de deur uit zonder tas. Voor elke outfit hebben we een ander exemplaar, maar altijd groot genoeg om al onze hebben en houwen in mee te nemen. Je telefoon, oplader, een schriftje, pennen en hier en daar een verdwaalde tampon en elastiekje. Voor je het weet zit je tas tot de nok vol en aan het einde van de dag heb je altijd last van een zere schouder. Het nieuws dat onze tas veel te zwaar is, komt dan ook niet als een verrassing, toch? Maar hoeveel mag je dan eigenlijk meenemen? Wij vertellen je het!

Put it in my bag

Een chiropractor heeft zijn mening gegeven over hoeveel je tas wel en niet mag wegen. Dit is namelijk vaak oorzaak nummer een bij nek, rug en schouderklachten. De schoudertas kan bijvoorbeeld het best tien procent van je lichaamsgewicht dragen. Dus stel je weegt zestig kilo, dan mag je tas maximaal zes kilo wegen. En natuurlijk is de dikte van de band ook heel belangrijk; hoe dikker, hoe beter! De totebag is weer een heel ander verhaal. Deze kun je beter onder de 4,5 kilogram houden. Ai!

Rugzakken kunnen gelukkig wat meer meenemen, namelijk twintig procent van je lichaamsgewicht. Dit komt omdat het gewicht is verdeeld. Let echter wel op dat de onderkant van de rugzak rond je middel hangt. Hierdoor past het beter bij de natuurlijke vormen van je lichaam. En een clutch kun je beter gewoon thuis laten. Hier mag namelijk maar 2,5 kilogram in. Das dus bijna niks!

Enfin, nu weten we eindelijk hoeveel we mogen meeslepen. Ik denk dat ik dan maar op zoek ga naar een mooie rugzak, hier mag namelijk veel meer in! 😉

Shop alvast je nieuwe favoriete tas!

Fjällräven
MEN AT WORK
€89,99

Claudia Pierlot
DE BIJENKORF
€245,00

Buffalo
OTTO
€49,90

Duifhuizen
DUIFHUIZEN
€74,95

Coach
DE BIJENKORF
€595,00

Enter
OTTO
€149,99

✰ Shop meer tassen in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Monday Favorites: De wikkeljurk
How to style: je lente kleding in de winter
9x de knapste witte sneakers onder de €50

Bron: Nsmbl | Beeld: ImaxTree