5x items voor een sollicitatie outfit

Tijdens een sollicitatiegesprek zijn er zo ontzettend veel dingen waar je aan moet denken. De vragen die je wil stellen, de antwoorden die je moet geven, het bedrijf zelf, de persoon die voor je zit en zo maar verder. Je krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken, daarom moet je de juiste outfit vinden die je persoonlijkheid laat zien maar ook je professionaliteit.

Mocht je een killer outfit hebben, maar je er toch niet comfortabel in voelen, dan straal je dit uit. Dit kan dan al onzeker overkomen en dat wil je natuurlijk niet. Underdressed zijn, is een no-go, maar overdressed zijn, wil je ook niet zijn. Verdiep je daarom even in je outfit, vraag de mening van je moeder, je beste vriendin of de verkoper, om er zeker van te zijn dat de outfit je goed staat.

Ook moet je kijken naar de bedrijfscultuur, kleden ze zich allemaal strak in pak, is het slim om dat ook te doen. Hebben ze een nette spijkerbroek aan dan is de kans groot dat jij dit ook kan doen. Voor je eerste gesprek is het een beter idee om weg te blijven bij drukke prints en kleuren, better safe than sorry. Ga voor zwart, wit, grijs, beige en blauw, dan kun je nooit de fout in gaan. Wij hebben enkele items voor je op een rijtje gezet.

#1: de blouse

De redder in nood: de blouse. Hiermee kan je nooit de fout in gaan. Maar pas op want drukke prints kunnen afleiden en dat is bij een sollicitatiegesprek juist niet de bedoeling. Hou wel even in de gaten dat je bh niet te zien is hierbij, dat staat niet erg mooi. Ga ook niet voor een inkijk tot je navel. Beetje onprofessioneel…

Opus
DE BIJENKORF
€ 59,95

Hobbs
DE BIJENKORF
€ 135,00

Mango
DE BIJENKORF
€ 39,99

#2: de pantalon

Iedereen zou een pantalon in haar kledingkast moeten hebben. Deze broek is geschikt voor elke stijl, van classy tot casual. Altijd een prima piece om je outfit mee te starten. Ga je voor classy, draag er dan mooie pumps onder. Wil je toch liever casual gaan, dan staan sneakers er ook heel mooi bij.

Reiss
DE BIJENKORF
€ 180,00

Mango
DE BIJENKORF
€ 39,99

Mango
DE BIJENKORF
€ 29,99

#3: de pencil skirt

Een grote lunch kun je met dit item even vergeten. Maar hij staat zó mooi, draag er een blouse en hij staat classy. Draag een plain white T en booties en hij staat casual. No questions asked. 

Promiss
PROMISS
€ 199,95

Vanilia
DE BIJENKORF
€ 69,95

Reiss
DE BIJENKORF
€ 180,00

#4: de blazer

Laat het nu de trend van het moment zijn: de blazer. Iedereen is in de ban van de blazer en daar zijn wij het zeker mee eens. Wat je er verder onder draagt is geheel aan jou. Een t-shirt, trui of blouse zijn goede opties. Ga niet voor ripped jeans, is geen mooi gezicht op je eerste gesprek.

Hugo Boss
DE BIJENKORF
€ 329,00

Bodyflirt
BONPRIX
€ 36,99

Bodyflirt
BONPRIX
€ 27,99

#5: woman suit

Deze outfit straalt een en al professionaliteit uit. Wil je het meer casual dragen, draag je Docs eronder of gewoon lekker je sneakers. Voor een nog nonchalantere look kun je beter kiezen voor een pantalon of blazer met een ander patroon.

Cambio
BEONE
€ 179,95

CVRD
DE BIJENKORF
€ 149,00

BPC Selection
BONPRIX
€ 25,99

Beeld: IMaxTree