Handig! Dit draag je in de zomer naar kantoor


In de zomer is werken op kantoor altijd een grote uitdaging. Wat moet je namelijk aan? Je wil namelijk niet zweten in je veel te dikke kleding, maar teenslippers en korte broekjes zijn natuurlijk ook niet office appropriate. Vooral bij kantoren met een ongeschreven etiquette kan het elke zomer weer een hele uitdaging worden. Gelukkig komt STYLETODAY to the rescue! Wij vertellen je namelijk precies wat je wel en juist niet mag dragen op een zomerse dag. Zo sla jij nooit meer een flater op kleding gebied. Hoe fijn is dat?

Dit mag je wel in de zomer naar kantoor dragen

#1. Mix met casual

In de zomer is het geen must om in je mantelpakje op kantoor te verschijnen. Vaak kleedt iedereen zich meer laid back, dus mix gerust een casual t-shirt onder je nette blazer. Je zomerkleding hoeft dus niet perse de kast in, je moet het alleen maar een beetje upgraden.

#2. Lichte stoffen

Met stoffen als linnen en katoen zit je helemaal goed. Ze geven je outfit een zomerse uitstraling en beschermen je daarentegen ook meteen tegen de hitte. Vooral bij kantoren waarbij alles boven de knie te kort is, is dit geschikt! Gelukkig is er genoeg zakelijke kleding dat speciaal voor de zomer is. De stoffen zijn dunner en de kleuren veel lichter.

#3. Trek een chique jurk aan

Het is zomer, dus laat je benen zien! Wanneer je voor een jurkje gaat, kies dan wel voor een exemplaar met een chique uitstraling. Gelukkig zijn er zomerjurken in allerlei kleuren en soorten, dus er is vast ook een die perfect is voor jouw werk.

#4. Kies de juiste zomerschoen

Open schoenen zoals sandal heels zijn in de meeste gevallen aanvaardbaar, mits je er geen een draagt van het kaliber porno. Ook met pumps en espadrilles zit je save.

#5. Laat de juiste hoeveelheid huid zien

Kies voor rokken met de juiste lengte, niet verder dan net boven je knie. Blote schouders zijn een go zolang je de rest van je bovenlichaam bedekt houdt. Je wil immers dat je outfit nog een beetje formeel blijft, toch?

Dit mag je niet in de zomer naar kantoor dragen

#1. Kleed je niet te casual

Dat je nonchalante items mag combineren, betekent niet dat je té nonchalant op kantoor aankomt. Dus geen korte broekjes, rokjes of strandkleding. Eigenlijk alles wat je normaal gesproken naar het strand zal dragen is not done!

#2. Het strandjurkje laat je thuis

Draag geen jurkjes met spaghetti bandjes of exemplaren die te veel huid laten zien.

#3. Slippers

Do we need to say more?

#4. Te korte rokjes en te veel huid

We hoeven het eigenlijk niet uit te leggen, maar draag geen korte rokjes (boven de knie) en inkijk is ook een no go.

Wij hebben het beste inspiratiebeeld voor je gevonden waardoor jij in één oogopslag weet hoe het wel moet. Ben je geïnspireerd geraakt? We zetten de beste items uit de shop voor je op een rijtje zodat jij altijd on trend op kantoor komt.


Shop de essentials voor in je kast!

Maje
DE BIJENKORF
150,00 105,-

Pieces
OTTO
€34,99

Noisy May
OTTO
€49,99

Rainbow
BONPRIX
29,99 25,99

Reiss
DE BIJENKORF
185,00 70,-

Reebok Classics
OTTO
€89,99

Rick Cardona
OTTO
84,99 39,99

Toms
OMODA
€64,95

Roxy
OTTO
59,99 29,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

How to style: een stijlvolle vliegtuig outfit
Trending Tuesday: de rieten thuis

Beeld: Getty Images