Handig! Zó fix je een uitgelopen jeans

Ik durf wel te zeggen dat ik meer dan twintig paar jeans in mijn kast heb liggen. Allemaal verschillende fittingen en wassingen, en elke maand komt er wel een nieuw pareltje bij. I love it! Wel is het zo dat ik sommige jeans ook niet meer draag. Omdat ze kapot zijn, niet meer passen of nog erger: uitgelopen zijn. Want dát is mijn grootste ergernis bij spijkerbroeken! Heb jij hier ook altijd last van? Pak je notitieboekje er dan maar bij, want ik ga je vertellen hoe jij je uitgelopen jeans weer omtovert tot een goed zittend exemplaar!

#1 Kleine wasjes, grote wasjes

Is je jeans na een paar uur dragen al weer uitgerekt? Gooi hem dan in de wasmachine en was hem op een hogere temperatuur dan normaal. Deze methode is vooral handig bij jeans van 100% katoen! Handige tip: was je jeans binnenstebuiten (moet je eigenlijk altijd doen!) en gebruik geen wasverzachter.

#2 Droogkloot

Stop je jeans na het wassen in de droger en zet ook op een hogere stand. Door de hitte verkleinen de vezels in het denim waardoor je broek strakker zal worden. Check wel eerst het waslabel van je broek om te zien of hij in de droger mag!

#3 Burn baby burn 

Nog een manier is om de broek te koken. Neen, niet met boter en een beetje peper en zout, maar gewoon in een pan met kokend water. Laat hem hier 20-30 minuten in sudderen en de vezels zullen net als in de droger krimpen. Pas wel op! Doe dit alleen met een jeans zonder stretch, anders kook je het elastiek kapot waardoor het alsnog gaat uitlopen.

#4 Zwemmen met kleding aan

Als je door de titel al meteen een flashback hebt van het afzwemmen met je oude kleding aan, dan heb ik goed nieuws! Het gaat namelijk alleen maar om de broek. Wat je moet doen: trek een spijkerbroek aan die ontzettend lubbert en stap in een warm bad. Door de warmte trekken de vezels zich samen waardoor de stof krimpt en mooi naar je lichaam vormt. En dat willen we! Er is alleen één maar… je moet de jeans namelijk aan blijven houden tot hij helemaal is opgedroogd.

Zin om te shoppen? Scoor hier een mooie jeans!

Envii
DE BIJENKORF
€75,00

Mango
DE BIJENKORF
€39,99

Rainbow
BONPRIX
28,99 21,99

Morgan
WEHKAMP
€65,00 32,50

Rainbow
BONPRIX
€39,99

Zoe Karssen
DE BIJENKORF
€210,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

How to style: kekke sneakers naar je werk
Back on track: het spijkerjack
How to style: de ripped jeans

Bron: Trendalert | Beeld: ImaxTree