Dé musthave voor iedere vrouw: De Little Black Dress

Vraag het iedere fashion-expert en je zult het horen: iedere vrouw zou een little black dress in haar kast moeten hebben hangen. Het liefst twee. Een simpele en een special one. Waarom? Hij kan zowel casual gedragen worden, maar ook voor een chique gelegenheid. Verruil je platte schoenen voor een paar mooie pumps en het lijkt een compleet andere outfit.

One is never over- or underdressed with a little black dress

Als we de geschiedenis induiken, zien we dat de little black dress aka LBD, is ‘uitgevonden’ door niemand minder dan Coco Chanel. In 1926 bracht Chanel een eenvoudig, zwart model onder de aandacht in de Vogue. De jurk was ideaal, omdat het een simpel en betaalbaar model was; perfect voor vrouwen uit verschillende sociale klassen. Hoewel in die tijd zwart vooral als rouwkleding bekend stond is de LBD nu niet meer uit het modebeeld weg te denken.

I’d buy it if it was black

Nog steeds op zoek naar de perfecte little black dress? No worries, we hebben een selectie van onze favoriete modellen uit de shop gemaakt. Of je nu gaat voor een trendy off shoulder model of liever eentje met kant draagt, you’ll rock it. Met een LBD weet je dat je er op elk moment fashionable uit kunt zien. Wat wil je nog meer?

little black dress

Miss Selfridge
Zalando
€48,95

Bik bok
Zalando
29,95 20,95 

Missguided
Zalando
€39,95

New Look
Zalando
29,95 23,95

New Look
Zalando
€29,95

Karen Paul
Navabi
€199,99

Missguided
Zalando
€23,95

Topshop
Zalando
€69,95

Michael Kors
Zalando
€219,95

New Look
Zalando
€29,95

Topshop
Zalando
€39,95

My Jewellery
My Jewellery
€29,95

Even & Odd
Zalando
€29,95

Dorothy Perkins
Zalando
€54,95

Missguided
Zalando
€46,95

LEES OOK:

>> We love leather! En delen die liefde graag met jullie
>> Deze on-trend tassen wil je volgend seizoen aan je arm

Beeld: Pinterest