On a budget: winter white items

winter whites

Het klinkt vast bekend in de oren: draag geen wit in de herfst en winter. Maar wie wilt nou geen lichtpuntje zijn op een donkere winterdag? Van top tot teen in het wit is een trend die met de wisselende seizoenen blijft terugkomen onder de modemeisjes en trendsetters vanwege de luxe uitstraling die het met zich meebrengt. Het lijkt misschien een wat een intimiderende trend, maar met een paar tips ga je van mode faux-pas naar mode inspiratie. Zorg alleen dat het een niet per se zonnige – maar wel een droge – dag is voordat je mooie pantalon meer lijkt op een bak straciatella-ijs dan een mode-statement!

Hoe style je winter whites?

Allereerst, ga voor winterse materialen. Kasjmier? Check. Wol? Check. Suede? Check. Zorg dat de kledingstukken gemaakt zijn van materialen die je nooit, of in ieder geval, niet snel in de zomer zult dragen. Hiermee voorkom je dat je eruit ziet alsof je in het verkeerde seizoen leeft. Ga voor grof-gebreide truien, wollen broeken en alles waar een stukje faux-fur op zit. Zo laat je dunne denim, linnen en kanten bloesjes en canvas sneakers lekker in de kast, maar pak je juist een witte winterjas tevoorschijn.

Wit op wit

Wanneer je dezelfde kleur in verschillende materialen draagt kan het soms goedkoop ogen, omdat de nadruk wordt gelegd op het materiaal. Een oplossing om witte budget items te combineren is door gebruik te maken van verschillende tinten wit. Hiermee hoef je dus ook niet heel het internet af te zoeken naar matching pieces. Heb plezier met je kleurenpallet! Mix bijvoorbeeld crème tinten op spierwit, en onthoudt: foute mode is goede mode, en wit dragen in de herfst en winter is geen zonde maar een plicht!

 Shop de winter white trends!

Coolcat
COOLCAT
€24,99 7,50

BPC Bonprix Collection
BONPRIX
€39,99 24,99

ComeGetFashion
COMEGETFASHION
€79,99 49,99

Coolcat
COOLCAT
€89,99 27,00

BPC Bonprix Collection
BONPRIX
€14,99

BPC Bonprix Collection
BONPRIX
€19,99 14,99

Josh V
JOSH V
€109,99 55,00

Mango
WEHKAMP
€29,99

Scotch & Soda
SCOTCH & SODA
€44,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Beeld: Getty Images