How to style: de baret

baret

De baret is niet meer van het straatbeeld weg te denken. Heel veel modemeisje rocken deze Franse dameshoed met natuurlijk hartstikke veel verve en weten ook precies hoe ze ‘m moet stylen. Iets wat voor menig vrouw niet altijd makkelijk is. Want hoe draag je de franse baret zonder dat je op een schilder lijkt? Of op een paddenstoel? Gelukkig heb wij wat tips gevonden waardoor jij er uitziet als een echte Parisienne. Oui Oui Paris!

How to style: de baret

#1 Niet te ver op je hoofd

Iets wat wij allemaal doen is de baret te ver op het hoofd dragen. Naast het feit dat het lijkt alsof je opeens een heel groot hoofd hebt, is dit ook allesbehalve goed voor je haar. Je krijgt zo namelijk deuken in je haar die zonder stijltang en haarlak niet makkelijk weggaan. Stop een zacht, klein sjaaltje in je baret als je niet wilt dat hij plat op je hoofd komt!

baret

#2 Niet te los

Naast te strak, is het ook niet de bedoeling dat de baret los op je hoofd zit. Zo krijg je namelijk het idee dat je op een paddenstoel lijkt en dat is zeker not doneProbeer daarom de voorkant naar voren te trekken en de rest naar achter te duwen! Ook kan je ‘m scheef op je hoofd doen, wat natuurlijk hartstikke Frans is. And we like it!

Doe inspiratie op van de streetstyle bloggers en score zelf zo’n ultra hip exemplaar! Een item die dit seizoen helemaal hot en happening is en die je dus zeker niet mag missen.

baret

Time to shop

Barts
DE BIJENKORF
€29,99

Barts
DE BIJENKORF
€39,99

My Jewellery
MY JEWELLERY
€14,95

BPC Bonprix Collection
BONPRIX
€14,99

My Jewellery
MY JEWELLERY
€14,95

My Jewellery
MY JEWELLERY
€14,95

My Jewellery
MY JEWELLERY
€14,95

About Accessories
OMODA
€29,95

Coolcat
COOLCAT
€12,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

5x tips & tricks voor warrig en droog haar in de herfst
Hét accessoire van dit moment: de baret
How to style: culottes in de winter

Beeld: Getty Images