Styleguide: Zó draag je de baret

De baret is niet meer van het straatbeeld weg te denken. Heel veel modemeisje rocken deze Franse trend met natuurlijk hartstikke veel verve en weten ook precies hoe ze ‘m moet stylen. Iets wat voor menig vrouw niet altijd makkelijk is. Want hoe draag je de baret zonder dat je op een schilder lijkt? Of op een paddenstoel? Gelukkig heb ik wat tips gevonden waardoor jij er uitziet als een echte Parisienne. Oui Oui Paris!

#1 Niet te ver op je hoofd

Iets wat wij allemaal doen is de baret te ver op het hoofd dragen. Naast het feit dat het lijkt alsof je opeens een heel groot hoofd hebt, is dit ook allesbehalve goed voor je haar. Je krijgt zo namelijk deuken in je haar die zonder stijltang en haarlak niet makkelijk weggaan. Stop een zacht, klein sjaaltje in je baret als je niet wilt dat hij plat op je hoofd komt!

#2 Niet te los

Naast te strak, is het ook niet de bedoeling dat de baret los op je hoofd zit. Zo krijg je namelijk het idee dat je op een paddenstoel lijkt en dat is zeker not doneProbeer daarom de voorkant naar voren te trekken en de rest naar achter te duwen! Ook kan je ‘m scheef op je hoofd doen, wat natuurlijk hartstikke Frans is. And we like it! 

Doe inspiratie op van de streetstyle bloggers en score zelf zo’n ultra hip exemplaar! Een item die dit seizoen helemaal hot en happening is en die je dus zeker niet mag missen.


Time to shop

Only
WEHKAMP
€12,99

Scotch & Soda
WEHKAMP
€49,95

Esprit
WEHKAMP
29,99 17,95

Scotch & Soda
SCOTCH & SODA
€49,95

Helene Berman
DE BIJENKORF
€64,95

Scotch & Soda
SCOTCH & SODA
€49,95

Gennaro Gori
DE BIJENKORF
€21,95

Genarro Gori
DE BIJENKORF
€21,95

Gemarro Gori
DE BIJENKORF
€21,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Zó koop je een jeans die niet meer uitloopt
Budget shopping: polkadots voor tijdens de feestdagen
How to: layering in het grijs

Beeld: Getty Images