Trending Tuesday: de good old dad sneaker

Met het nieuwe jaar zijn er natuurlijk veel nieuwe trends in omloop. Zo vertelden wij al dat sportitems dit voorjaar helemaal hot worden en rood lakleer zometeen in elke winkel hangt. Maar ook met schoenen is weer het een en ander veranderd. Droegen we vorig jaar nog massaal, en dan bedoel ik ook echt massaal, de witte Stan Smith sneakers, dit jaar is de good old dad sneaker het it-item die niet in je kast mag ontbreken! En ik vertel je precies waarom!

I stole it from my dad

Schoenentrends gaan altijd sneller en abrupter dan de ‘normale’ modetrends, maar dit is zeker een trend die nog lang zal blijven hangen. Ik heb het natuurlijk over de dad sneaker. Dit is namelijk the new kid on the block en heeft al menig modehart veroverd. Vanwaar de naam? De schoenen doen je misschien denken aan de sneakers die je vader vroeger droeg op de camping, tijdens het picknicken of stiekem gewoon altijd. Deze heerlijke comfy schoenen zijn wat meer grunge dan de sneakers die wij vrouwen normaal gesproken dragen, maar daardoor nog toffer om te bezitten!

Doordat de sneaker veel weg heeft van ouderwetse sportschoenen zijn ze perfect om te combineren onder je favoriete mom jeans of midi-jurk. Het geeft je hele outfit een heerlijke 90’s vibe die we dit seizoen maar al te graag willen zien. Ik in ieder geval wel! Laat je inspireren door de kledingstijl van Rachel Green en Monica Geller van Friends of kijk even naar al je favoriete chickflicks uit de jaren ’90 en je bent helemaal klaar om deze trend te rocken! Nog op zoek naar een paar pareltjes voor in je kast? Scroll dan snel naar beneden, want wij zetten de leukste voor je op een rij! Of laat je inspireren door het inspiratiebeeld wat we van deze toffe schoen hebben gevonden. Eén ding is zeker: wij zijn fan!

Time to shop

Geox
OTTO
€120,00

Nike
OTTO
€69,99

Kappa
OTTO
€39,99

Asics Lifestyle
OTTO
€89,99

Nike
SARENZA
€91,30

Nike
SARENZA
€88,20

Adidas Originals
SARENZA
€70,10

Nike
ZALANDO
€169,95

Le Coq Sportif
SARENZA
€57,00

✰ Shop meer dad sneakers in de STYLETODAY shop ✰

 LEES OOK:

Monday favorites: winter ready voor een laag prijsje
Blogger of the week: Brazilian It-girl Helena Bordon
Dit worden de modetrends voor spring/summer 2018

Beeld: ImaxTree