Trending Tuesday: de good old dad sneaker

Sommige kledingtrends zijn nu eenmaal niet meer weg te denken. Denk aan de boilersuit die dit jaar een heuse comeback heeft gemaakt of de blazerjurk die nog steeds on-trend is. Ook met schoenen is dit het geval. Sneakers zijn natuurlijk al een hele lange tijd in de mode geweest, maar dat die hoge plateauzolen zó zouden blijven hangen in de streetstyle van dit moment, dat had niemand zien aankomen. Ze lijken mettertijd ook steeds hoger te worden! Weet je al over welke trend we het hebben? Jawel: the good old dad sneaker. Hét it-item die ook in jóuw kast niet mag ontbreken! En wij vertellen je precies waarom.

I stole it from my dad

De dad sneaker is sinds 2017 the new kid on the block en heeft al menig modehart veroverd. Vanwaar de naam? De schoenen doen je misschien denken aan de sneakers die je vader vroeger droeg op de camping, tijdens het picknicken. Of stiekem gewoon altijd. Deze heerlijke comfy schoenen zijn wat meer grunge dan de sneakers die wij vrouwen normaal gesproken dragen, maar daardoor nog toffer om te bezitten!

Doordat de sneaker veel weg heeft van ouderwetse sportschoenen zijn ze perfect om te combineren onder je favoriete mom jeans of midi-jurk. Het geeft je hele outfit een heerlijke 90’s vibe die we dit seizoen maar al te graag willen zien. Ik in ieder geval wel! Laat je inspireren door de kledingstijl van Rachel Green en Monica Geller van Friends of kijk even naar al je favoriete chickflicks uit de jaren ’90 en je bent helemaal klaar om deze trend te rocken! Nog op zoek naar een paar pareltjes voor in je kast? Scroll dan snel naar beneden, want wij zetten de leukste voor je op een rij! Of laat je inspireren door het inspiratiebeeld dat we van deze toffe schoen hebben gevonden. Eén ding is zeker: wij zijn fan!

 


Time to shop!

Balenciaga
DE BIJENKORF
€695,00

Buffalo
NELSON
€99,99

Calvin Klein
NELSON
€139,99

PS Poelman
NELSON
€99,99

Lina Locchi
VAN DEN ASSEM.NL
€129,95

Sandro
DE BIJENKORF
€295,00

Buffalo
DE BIJENKORF
€169,90

Guess
NELSON
€124,99

Bronx
VAN ARENDONK.NL
€139,99

✰ Shop meer dad sneakers in de STYLETODAY shop ✰

Beeld: IMaxTree