Zó koop je een jeans die niet meer uitloopt

Helaas heb ik het al veel te vaak meegemaakt: ik koop een jeans en na twee keer dragen is-ie helemaal uitgelopen. Van een mom jeans naar een boyfriend jeans in nog geen paar dagen tijd. Hartstikke zonde eigenlijk. Want meestal belanden deze broeken onderop de stapel en draag je de jeans nooit meer. Maar hoe voorkom je nu dat je nieuwe aanwinst gaat uitlopen? Wij hebben tips en tricks gevonden waardoor jij veel langer van je jeans kunt genieten. Handig!

#1 De samenstelling van de broek

Geen enkele broek wordt hetzelfde gemaakt of voelt hetzelfde aan. Het is dan ook niet zo gek dat de samenstelling van stoffen ook nooit hetzelfde zijn. Voor nooit meer een lubberende broek kun je het best kiezen voor een jeans met de volgende samenstelling: 92% katoen, 6% polyester en 2% elastaan. Te veel elastaan zorgt er namelijk voor dat de broek op den duur gaat lubberen. En dat willen we zeker niet!

#2 Strak kopen

De truc is om bij het kopen van een broek altijd eentje te kiezen die al lastig dicht gaat. Na het wassen en dragen wordt de broek namelijk toch wijder. Koop er nu niet eentje waar geen elastaan in zit, want dan gaat die broek nooit passen! En ‘ik val wel een paar kilo af’ gebeurt toch nooit… Am I right?

#3 Wassen

Bij jeans geldt: zo min mogelijk te wassen. De kleur gaat namelijk vervagen en meestal wordt je broek ook nog eens wijder. Wil je toch een schone broek? Stop hem dan in de vriezer! Dit zorgt er namelijk voor dat bacteriën dood gaan en vieze luchtjes gaan ook weg. En als je toch je broek wilt wassen, doe het dan met koud water of nog beter: op de hand!

Vermijd ook de droger. Zo gaat de rek er namelijk uit en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Hang hem gewoon aan het droogrek en je jeans droogt mooi vanzelf. Scheelt ook nog eens energie!

Heb je nu zin gekregen om te shoppen? Heel goed! Ik heb namelijk de mooiste jeans uit de shop geselecteerd waardoor jij meteen je garderobe wat kunt aanvullen. There is no such thing as too many jeans, right?

Time to shop

Mango
WEHKAMP
€39,99

River Island
RIVER ISLAND
€55,00

Ltb
WEHKAMP
€69,95

Mango
WEHKAMP
€35.99

Fillipa K
ZALANDO
€199,95

Lois
WEHKAMP
€99,95

G-Star Raw
WEHKAMP
€139,95

Scotch & Soda
WEHKAMP
€169,95

Garcia
GARCIA JEANS
€89,99

Yeezy
DE BIJENKORF
€390,00

Pepe Jeans
DE BIJENKORF
130,00 91,00

Wood Wood
DE BIJENKORF
€165,00

 ✰ Shop nog meer jeans in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

3x how to style een witte jeans
Hoog op de wishlist: Sarenza x Shourouk collectie
Beyoncé heeft een kersttrui ontworpen en fans zijn allesbehalve blij

Bron: MonStyle | Beeld: Getty Images