10 Manieren om Aloë Vera te gebruiken

Aloë Vera is een plant met medicinale eigenschappen. Wanneer je de stengels van een deze plant opent, zie je een gel. De desbetreffende gel is eetbaar, maar kun je ook bijvoorbeeld aanbrengen in het haar. Ja, dat lees je goed! Je kunt allerlei dingen doen met Aloë Vera waar niet iedereen bij stilstaat. The Daily Dutchy vertelt jou wat je allemaal kunt doen met dit wonderplantje en geloof ons: het is het proberen absoluut waard. Lees dus gauw verder!

#1 After sun

Aloë Vera hydrateert en heeft een verkoelend effect. Ideaal voor mensen die gedurende de zomer snel verbranden of de huid op een natuurlijke manier goed verzorgen! Het werkt dus heel erg goed als after sun. Tegenwoordig heb je diverse soorten after sun die zijn voorzien van dit wonderplantje en anders kun je altijd overwegen om zelf jouw eigen after sun te maken.

#2 Tegen littekens

Aloë Vera is een plantensoort die wondjes en littekens zichtbaar kan verminderen. Uit een onderzoek is gebleken dat het sap van de plant ervoor kan zorgen dat de desbetreffende wond sneller geneest dan wanneer je zogenaamde wondermiddelen gebruikt.

#3 Make-up

Hoe mooi zou het zijn als je je make-up zou kunnen verwijderen met het sap van de aloë Vera plant? Ja, je leest het goed! Make-up remover is makkelijk, maar niet altijd even goed voor de huid. Zeker niet voor vrouwen die last hebben van een gevoelige huid. Voor hen is het aan te raden om in het vervolg Aloë Vera gel te gebruiken.

#4 Gezicht

Aloë Vera voedt de huid met de juiste mineralen en heeft bovendien ook een antibacteriële werking. Door het te mengen met amandelmelk en citroen heb je je eigen mengsel om je gezicht te wassen. Zorg ervoor dat je huid het mengsel goed opneemt door het zachtjes op de huid te smeren en spoel het vervolgens goed af met lauw water.

#5 Scrub

Je huid scrubben is een goede manier om de het soepel en gehydrateerd te houden. Onthoud wel dat als je een scrub gebruikt waarin te grove korrels zitten, dit ten koste kan gaan van je huid. Door een te harde scrub te gebruiken kunnen er barstjes in de huid ontstaan. Voor een huidvriendelijke scrub is het aan te raden om het sap van de Aloë Vera blad te mengen met zuiveringszout.

Lees de volgende redenen op The Daily Dutchy!

Shop de look!

ComeGetFashion
COMEGETFASHION
€49,99 29,99

Expresso
EXPRESSO
€40,00

Promiss
PROMISS
€99.95 35.00

Nubikk
VAN ARENDONK
€189,99

Cowboysbag
COWBOYSBAG
 €109,95 65,97

Casa Jewellery
HUDSON’S BAY
€64,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Download de IOS app
Download de Android app