10x redenen waarom biologisch eten ‘beter’ is

biologisch eten

Biologisch eten zie je overal verschijnen. Vroeger zagen we biologische producten voornamelijk in kleine winkeltjes en speciaalzaken, maar tot op heden kun je gerust naar de supermarkt voor biologische producten. Tegenwoordig is het moeilijk te achterhalen wanneer iets nou werkelijk biologisch is. Als consument zijnde is het daarom verstandig om je vast te houden aan het Nederlandse en Europese keurmerk. Wij vertellen jou waarom het een goed en gezond idee is om vaker biologisch te eten. Lees gauw verder!

Waarom biologisch eten ‘beter’is

#1 Bestrijdingsmiddelen

Op bijna alle soorten fruit en groente zitten bestrijdingsmiddelen. Wij stellen jullie alvast gerust door te vertellen dat biologisch eten onbespoten is. Dit houdt in principe in dat je de schil van bijvoorbeeld een aardappel of appel gewoon kunt eten. Bij diverse soorten fruit en groenten gaat het bestrijdingsmiddel gewoon door de schil heen. Vraag jezelf maar even af of het wel nut heeft om in het vervolg je fruit te wassen…

#2 Voedingsstoffen

Geloof het of niet, maar in de schil van een appel of aardappel zitten ongelooflijk veel voedingsstoffen. Door de schil weg te gooien krijg je minder van deze voedingsstoffen binnen. Denk bijvoorbeeld aan vitaminen, mineralen en aminozuren. Het grootste voordeel van biologisch fruit is dat je het dus prima met schil en al kunt eten.

#3 Genetisch gemanipuleerd

Veel soorten fruit en groenten zijn genetisch gemanipuleerd. Dit houdt in dat de erfelijke eigenschappen van het desbetreffende fruitsoort of de groente zo is gemanipuleerd dat het er beter uitziet of beter smaakt. Bio eten is in tegenstelling tot gewoon eten niet genetisch gemanipuleerd.

#4 Lekker

De voornaamste reden waarom veel mensen er minder moeite mee hebben om over te stappen naar een ecologische maatschappij, is omdat biologisch eten ook daadwerkelijk écht lekkerder smaakt dan gewoon eten.

#5 Gif

Het is logisch dat wanneer men meer biologisch zou eten, er minder gif wordt gebruikt in de fruitsector. Voor de mensen die zich veel bezighouden met het milieu is dit absoluut een must, aangezien de aarde er ook een stuk beter van wordt wanneer er minder gif wordt gebruikt.

Benieuwd naar de volgende vijf redenen? Lees verder op The Daily Dutchy

It’s shopping time!

Moscow
WEHKAMP
€139,95

L.K Bennett
DE BIJENKORF
€195,00 136,00

Visions
SOOCO
€89,99 69,99

Violeta by Mango
WEHKAMP
€49,99

Claudie Pierlot
DE BIJENKORF
€65,00 52,00

Rosefield
DE BIJENKORF
€109,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: The Daily Dutchy | Beeld: The Daily Dutchy