5x manieren om minder calorieën te eten

calorieën

Wist je dat je gemakkelijk 500 calorieën minder kan eten zonder dat je het echt door hebt? It’s true, je hebt nog steeds een vol gevoel maar je krijgt veel minder calorieën binnen. Dit betekent dat je ook sneller zult afvallen. Klinkt te mooi om waar te zijn? Nee hoor, er zijn verschillende tips en tricks die er voor zorgen dat je minder calorieën binnen krijgt en wij vertellen het je!

5x manieren om minder calorieën te eten

#1 Eet met je zwakkere hand

What?! Wat heeft nou te maken met je calorieën inname? Als je met je zwakkere hand eet denk je eerder na over de hoeveelheid die je binnen krijgt. De meeste mensen eten tegenwoordig uit gewoonte en niet omdat ze honger hebben. Als je een verandering in je gewoonte brengt, zoals met je andere hand eten ga je eerder nadenken over je eten en de hoeveelheid die je eet.

#2 Yoga all the way

Zorg ervoor dat je helemaal zen bent. Mensen die veel stress hebben verbranden gemiddeld 104 calorieën minder dan de mensen die geen stress hebben. Yoga is een effectieve manier om rustig te worden én een ander pluspunt is dat je met yoga ook nog extra calorieën verbrand. Een win-win situatie dus.

#3 Pruimen inslaan!

Start vandaag nog met het eten van pruimen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het eten van pruimen helpt bij het afvallen. Je denkt vast dat je dan afvalt op de verkeerde plekken, maar niets is minder waar. Het eten van pruimen helpt juist bij het verbranden van buikvet. Eet pruimen als snack met een stukje kaas of verwerk ze in een smoothie, yummie!

#4 Ga voor een klein bord!

Grote borden worden vaak geassocieerd met grote porties. Je kunt dus beter voor een klein bord gaan als je op dieet bent, op deze manier zul je jezelf niet té vol eten.

#5 Kijk uit voor “low-fat”

Het klinkt vast ongelofelijk, maar uit onderzoek blijkt dat mensen 50% meer van een product eten als er low-fat op staat. Uiteindelijk krijg je dus veel meer calorieën binnen dan normaal, bovendien zijn low-fat producten niet altijd gezonder.

It’s shopping time!

ComeGetFashion
COMEGETFASHION
€89,99

Mango
WEHKAMP
€39,99

Levi’s
DE BIJENKORF
€109,95

Steve Madden
STEVE MADDEN
€119,99

Parfois
WEHKAMP
€49,99

Amber Sceats
DE BIJENKORF
€129,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Women’s health, Optimale gezondheid | Beeld: Unsplash