6x redenen waarom je elke dag kokosolie moet gebruiken

kokosolie

Je hebt waarschijnlijk al veel redenen gehoord waarom kokosolie supergoed voor je is. Maar wij hebben hier een paar redenen die je misschien nog niet kent. Nog meer redenen dus om dit geweldige product in huis te halen en elke dag te gebruiken!

Redenen waarom je elke dag kokosolie moet gebruiken

#1 Het verbrandt vet

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die voor 12 weken lang, twee eetlepels kokosolie op een dag eten meer vet verbanden dan vrouwen die dit niet doen. En het is natuurlijk niet zo moeilijk om deze heerlijke smaak ergens door heen te mengen, dus ga los!

#2 Het maakt je haar zachter en sterker

Verwarm drie tot vijf eetlepels kokosolie in de magnetron en breng het aan op je haar voordat je gaat slapen. Spoel het ’s ochtends uit met shampoo en je zal minder pluizerig en sterk haar hebben.

#3 Het is goed om in te koken

Je hebt vast wel eens gehoord dat het niet zo goed is om in olijfolie te koken (helaas). Wat is dus een goede vervanger? Ja, je hebt ‘m goed geraden: kokosolie. Het is veel gezonder en je eten gaat ook nog eens lekkerder smaken!

#4 Je kunt het gebruiken als een geweldige oogcrème

Heb je (nog) geen behoefte om die super dure oogcrème te kopen voordat je de dertig hebt bereikt? Heel logisch, neem een beetje kokosolie en breng het aan rondom je ogen voordat je gaat slapen. Het zal echt een goed resultaat hebben. In coco we trust!

#5 Het maakt je tanden net zo wit als een whitening tandpasta

Mix zes eetlepels kokosolie met dezelfde hoeveelheid baking soda. Voeg er ook nog twintig druppels van een andere olie naar keuze aan toe. Mix het allemaal bij elkaar en stop het mengsel in een potje. Breng het aan op je tanden en ze zullen vanzelf witter worden.

#6 Het verwijdert oog make-up

Geloof het of niet, maar kokosolie kan zelfs je die-hard waterproof mascara eraf halen. De natuurlijke oliën bevatten vitaminen en mineralen die ook nog eens je wimpers laten groeien! Wauw!

Shop de look!

Ichi
HUDSON’S BAY
€44,95 22,47

Promiss
WEHKAMP
€79,95 39,00

Fred de la Bretoniere
FRED DE LA BRETONIERE
 €299,95 149,98

Parfois
WEHKAMP
€29,99

Violet Hamden
HUDSON’S BAY
€69,00

Yves Saint Laurent
HUDSON’S BAY
€35,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Byrdie, Optimale gezondheid, Sightdish | Beeld: Unsplash