7x superfoods tegen een bolle buik

bolle buik

Heb je net plannen gemaakt om je nieuwe crop top of highwaisted rok aan te doen…zit je opgeblazen buik in de weg! Heel vervelend. Welke voeding je sowieso moet vermijden? Wat dacht je van zoetstoffen? Het lijkt een goed idee om suiker te vervangen door zoetstof. Het tegendeel is echter waar. Zoetstof in bijvoorbeeld Cola light of suikervrije drop is moeilijk te verteren en dit zorgt voor een opgeblazen gevoel. Beter is om zoet fruit te eten zoals aardbeien. Daarnaast vertraagt junkfood, hoe lekker soms ook, de spijsvertering. En alcohol met bubbels helpt ook niet echt. Toch zijn er gelukkig voedingsmiddelen die helpen om je bolle buik de kop in te drukken. Benieuwd welke dat zijn? Lees gauw verder.

Dit zijn superfoods die helpen bij een bolle buik

#1 Banaan

Bananen en citrusvruchten zitten vol met de stof kalium, welke een positieve werking heeft op de spierwerking, het bloed en de juiste balans in je lichaam.

#2 Yoghurt

Yoghurt zit vol probiotica die bevorderlijk zijn voor een goede darmflora.

#3 Blauwe bessen

Blauwe bessen als snoepjes naar binnen werken, kunnen we alleen maar toejuichen door de hoeveelheid antioxidanten. Antioxidanten werken ontstekingsremmend, cholesterolverlagend en beschermen tegen verschillende ziekten.

bolle buik

#4 Quinoa

Het immens populaire granengoedje quinoa zit vol vezels en magnesium. Een topper dus voor de spijsvertering!

#5 Avocado

De avocado lovers hebben extra geluk, want avocado’s zijn rijk aan kalium en zorgen daardoor voor een strakke buik.

#6 Watermeloen

De yummie watermeloen bestaat voor 93 procent uit water. En hadden we al gezegd hoe gezond water (drinken) is? Daarnaast bevat meloen, net zoals banaan en avocado, veel kalium en houd je buik dus strak.

#7 Munt

Een kop verse muntthee is heerlijk na een stevige maaltijd omdat munt ervoor zorgt dat je maag en darmen tot rust komen. Op die manier gaat munt een bolle buik tegen.

Shop de look!

Josh V
JOSH V
€169,99 85,00

My Jewellery
MY JEWELLERY
€29,95

Twist & Tango
HUDSON’S BAY
€119,00

Steve Madden
DE BIJENKORF
€119,00

My Jewellery
MY JEWELLERY
€9,95

Max Factor
WEHKAMP
€16,99 12,79

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Delish, Jan-Magazine, A Healthy Life | Beeld: Getty Images, Unsplash