7x tips voor meer zelfvertrouwen

zelfvertrouwen

Of je doel nu is om aan die ene droombaan te komen, je geweldig te voelen in je lijf of eindelijk eens die marathon te lopen, een dosis zelfvertrouwen is een must.

Alle beren op de weg de kop indrukken, ‘diploos’ de dag tegemoet treden en alle dagelijkse obstakels verbannen. Het is niet altijd even makkelijk, maar zeker niet onmogelijk. Je eigenwaarde een boost geven is fijn! En wij vertellen je hoe je dit doet.

7x tips voor meer zelfvertrouwen

#1 Sta rechtop en voel je hart

Ga rechtop staan met je borsten vooruit en voel letterlijk je hart. Je houding zegt zoveel over je zelfvertrouwen.  Met hangende schouders en je hoofd naar beneden voel je je veel minder energiek. Een goede open houding boost meteen je zelfvertrouwen.

#2 Lach

Een inkoppertje, maar lachen is de beste remedie! Het is bijna besmettelijk en het werkt echt. Even een glimlach naar die leuke jongen in de trein, in de supermarkt of gewoon op straat. Jij lacht, en de wereld lacht je toe.

#3 Durf!

Wees assertief, durf voor jezelf op te komen met respect voor jezelf en voor anderen. Beschouw elke dag alsof je op een missie bent. Je bent fierce, en je voelt je meteen zekerder. Stap eens buiten je comfortzone, probeer iets nieuws, spreek iemand aan (die leuke jongen in dat koffiezaakje) en probeer eventuele angsten beetje bij beetje te overwinnen. Alle kleine stapjes helpen. Hoe meer je dit doet, hoe meer je het gevoel krijgt dat je de wereld aankan! Draag eens rode lippenstift, andere kleding en verander je kapsel eens.

#4 Sporten

Even lekker sporten is de ideale confidence booster en je voelt je na een goede inspanning of work-out een stuk beter. Met sporten komt de stof endorfine vrij wat je een gelukzalig gevoel geeft. Ook raak je sneller je stressgevoel kwijt.

#5 Complimenteer

Geef complimenten aan mensen in je omgeving. Heeft het meisje voor je in de rij gave sneakers of een mooie jas aan? Complimenteer haar! Niets is zo leuk om mensen af en toe een veer in de broek te steken. En je zult zien: je krijgt het terug.

#6 Spiegel jezelf niet aan anderen

In de tijd met beeldschone modellen en influencers op Instagram is het misschien lastig om jezelf niet te vergelijken. Maar doe toch je best om jezelf niet te spiegelen aan anderen, dit kan alleen maar zorgen voor onzekerheid. Look at you beauty!

#7 Beloon jezelf

Treat yourself! Trakteer je persoonlijke ik op die ene mooie rode lippenstift, dat leuke truitje, sexy paar hakken of een nieuw kapsel. Maar ook een lekkere bubbelbad, een scrub-sessie, noem het maar op. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken. Als je je goed voelt, straal je dit ook uit. Jezelf belonen helpt dus absoluut bij het verbeteren van je persoonlijke ontwikkeling.

It’s time to shop!

Goosecraft
GOOSECRAFT
€115,00 114,95

Mango
WEHKAMP
€49,99 29,99

Cassis
WEHKAMP
 €69,99 48,99

Manfield
WEHKAMP
 €79,99 47,99

Parfois
WEHKAMP
€49,99

My Jewellery
MY JEWELLERY
€5,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Libelle, Psychologie Magazine, Margriet | Beeld: Unsplash