Bakkie? Koffie vergroot de kans op een langer leven

Ben jij een rasechte koffiedrinker en is jouw ochtend, middag én avond niet compleet zonder een lekker bakkie pleur? Dan hebben we hoogstwaarschijnlijk heel goed nieuws, onderzoekers hebben namelijk een verband gevonden tussen koffie drinken en langer leven. Wie drie koppen koffie per dag drinkt, leeft mogelijk langer dan mensen die hun bakjes koffie alsmaar laten staan. Klinkt ons als muziek in de oren!

I like my coffee how I like myself: dark, bitter and too hot for you.

Dit alles blijkt uit een grootschalig onderzoek van Annals of Internal Medicine dat vandaag gepubliceerd werd. Voor dit onderzoek volgde een groep wetenschappers langer dan zestien (!) jaar 521.330 mensen uit tien verschillende Europese landen. Ook werd het bloed van 14.000 respondenten bekeken en ontdekten ze dat koffiedrinkers onder meer een lager risico hebben op alle doodsoorzaken. Dit geldt met name bij ziekten die te maken hebben met de bloedsomloop en de spijsvertering.

Did anyone said coffee?

Er is wél een verschil tussen mannen en vrouwen; mannen die minstens drie koppen koffie per dag drinken hebben 18 procent minder kans om te overlijden aan een aandoening dan niet koffiedrinkers. Vrouwen die dezelfde hoeveelheid koffie drinken profiteren iets minder: zij hebben 8 procent minder kans te overlijden aan een aandoening dan niet koffiedrinkers van hetzelfde geslacht. Ik zeg: coffee, anyone?

☆ Bakkie? ☆

Hunkemöller
HUNKEMÖLLER
€9,99

Fabienne Chapot
MODEMUSTHAVES
€12,95

ModeMusthaves
MODEMUSTHAVES
€12,95

LEES OOK:

7x de lekkerste koffie hotspots van Amsterdam
Nice to know: 7 verrassende feiten over koffie

Bron: AD.nl | Beeld: Pinterest