Binnen no-time buikvet verliezen met deze training!

buikvet verliezen

Op social media word je tegenwoordig doodgegooid met selfies van de fitste fitgirls. Je hoort er niet eens meer bij als je geen health freak bent en je gezonde ontbijtje bent vergeten te posten. Jij kunt het ook niet helpen dat je s’ morgens echt geen tijd hebt om bananenbroden te bakken en mugcakes te fabriceren. Healthy pancake sunday? Jij blijft liever wat langer in je bedje liggen! Om nog maar niet te spreken over het fitness abonnement wat je onlangs hebt afgesloten, maar de sportschool heb je nog niet van binnen gezien. Shame on you! Je sport liever thuis vertel je dan, maar die laag stof op je yogamat en sportschoenen spreken boekdelen. Je kunt vast wel wat motivatie gebruiken om die sportschoenen eens flink af te gaan stoffen en aan de slag te gaan! Trek je work-out gear maar uit de kast, want wij hebben de oplossing voor je gevonden. Binnen no-time buikvet verliezen, het kan! Hoe? Met HIIT!

HIIT, wat is het?

HIIT staat voor hoge intensiteit interval training. Het concept is eigenlijk heel simpel! In plaats van een aantal oefeningen in een traag tempo te doen, wissel je cardio oefeningen met hoog tempo af met cardio oefeningen met een laag tempo. De trainingen duren slechts maximaal 15 minuten.

Science says…

Wetenschappers onderzochten met welke sport je buikvet het snelst verbrandt en ontdekten dat het alles te maken heeft met de intensiviteit van je work-out. Volgens een onderzoek dat werd gepubliceerd in het Journal of Sports and Medicine zijn high intensity interval trainingen (HIIT dus) de beste manier om het snelst van je buikje af te komen! Met HIIT verlies je sneller vet dan met cardio- of krachtoefeningen. Dit komt door de betere insuline resistentie maar ook door het verminderde hongergevoel dat de oefening veroorzaakt. HIIT is de solution volgens de onderzoekers. De onderzoeksgroep die aan HIIT trainingen deed viel niet alleen meer af in gewicht, maar verloor ook enorm veel vet rondom de buik. Bye bye lovehandles!  

Shop de sporty look!

Björn Borg
WEHKAMP
€39,95 22,95 

Adidas Original
WEHKAMP
€29,95 22,95

Adidas
WEHKAMP
€39,95

Adidas
WEHKAMP
€99,95

Björn Borg
WEHKAMP
€69,95


Columbia
OUTDOORSUPPLY
€32,95 23,07 

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Manners, Bodylab, Jesse van der Velde | Beeld: Getty Images, Unsplash