Blogger en modellencoach Paultje zegt dat je kroketten mag eten!

snackattack

Als healthblogger en modelcoach van MyModelWorkout ben zelfs ik het wel eens zat om alleen maar langs perfecte plaatjes op social media te scrollen. Vooral Instagram (niet die van mij hoor @paultjecolumn) staat bomvol met perfecte lichamen. Daarom wilde ik graag sportfoto’s met een vette knipoog maken om te laten zien dat je ook goed en gezond bezig kan zijn als je af en toe je tanden in een kroket zet. Ik stelde het voor aan fotograaf Michael Graste en die was direct enthousiast!

Want waar gaat het nou eigenlijk om? Ik geloof dat het gaat om een balans vinden in een gezonde levensstijl en niet om jezelf van lekkere dingen te onthouden. Ik ben keihard aan het sporten de hele week en ik verdien gewoon een patatje en een kroket. Maar al zou je niet net als ik zes dagen in de week sporten, je beslist altijd zelf nog wel of je die hamburger neemt of niet. Als je maar weet wat je eet.

Mijn eigen vriendinnen zijn ook allemaal health en food bloggers. Dus nodigde ik Claartje van Foodness, Marit van FitwithMarit, Paola van CravingsinAmsterdam, Lavinia van LaviniaCooks, Daphne van Fitgirls, Marlieke van CottonandCream, Diesna van OhMyFitness en Marissa van MarissaKlouwer uit om samen met mij in mijn gym Trainmore mee te doen aan mijn vette snack shoot. Gelukkig zijn zij het helemaal met mij mee eens en gingen ze maar al te graag met hamburgers, kroketten en milkshakes van de FEBO op de foto. Uiteraard keken alle mensen die druk aan het sporten waren in de sportschool vreemd op toen alle blogger meiden met de vers ruikende snacks in de hand op de foto gingen.

snack1

snack2

SNACK3

snack4

snack5

snack6

snack7

snack8

snack9

De vraag is natuurlijk altijd wanneer ben je of is het in balans. Nou volg ik altijd mijn eigen weg maar ik denk dat veel mensen goed kunnen functioneren met de 80/20 regel. Het principe is dat je beter tachtig procent gezond kunt eten, en daarnaast twintig procent ‘ongezond’ kunt eten. Daardoor heb je al heel veel winst in gezond eten, terwijl je zo nu en dan toch jezelf dat plezier gunt door die lekkere, en slechte dingen te eten. Het gaat erom dat je kan genieten en mag genieten. Emo eten valt niet onder genieten natuurlijk!

Denk je nou die Paultje heeft best gelijk en wil je meer van mijn hersenkronkels lezen dat kan op Model Workout en mocht je nou samen met mij willen sporten en werken aan een gezonde lifestyle dan kan dat op MyModelWorkout!