De wonderen van groene thee

Voordelen van groene thee

Groene thee staat bekend om zijn gezondheidsbevorderende en levensverlengende voordelen. In Azië wordt de theesoort al heel erg lang gedronken en ook in Nederland wordt groene thee steeds populairder. Ben je een fanatieke groene theedrinker? Go on, want dit zijn dé voordelen:

Gewichtsverlies

Wil je graag op een natuurlijke manier afvallen? Begin dan vandaag nog met het drinken van kopjes groene thee. Het helpt de stofwisseling te versnellen; groene thee kan namelijk de vetverbranding versterken en het systeem waarin het lichaam voedsel omzet in calorieën verbeteren. Maar zie groene thee meer als hulpmiddel tijdens het afvallen, verwacht dus geen kilo’s in gewichtsverlies door alleen het drinken van groene thee.

Bloeddruk

Volgens wetenschappers wordt de kans op een hoge bloeddruk verlaagd door het regelmatig drinken van kopjes groene thee. Massaal aan de groene thee dus!

Stress

Groene thee zit vol aminozuren, waarvan meer dan de helft het aminozuur theïne is. Deze stof komt van nature voor in de theebladeren en uit onderzoek is gebleken dat deze stof de hersenen kan beïnvloeden; dit bevordert de rust en ontspanning. 

groene-thee

Huidverzorging

Groene thee zit vol met antioxidanten en heeft een ontstekingsremmende werking, wat rimpels en andere tekenen van veroudering tegen kan gaan. Ook blijkt uit onderzoek dat verbranding van de zon er beter uitgaat zien door het drinken van groene thee.

Cholesterol

En het houdt niet op met de voordelen voor een groente theedrinker. Het kan namelijk het slechte cholesterol in het bloed verminderen en de ratio goed versus slecht verbeteren.

Diabetes

Het drinken van groene thee kan het risico op diabetes verlagen. Het helpt namelijk het suikerniveau bij voedselinname te vertragen; hoge insulinepieken en het vetopslag dat ontstaat kunnen hierdoor worden voorkomen.

Hartfalen

Volgens wetenschappers helpt groene thee de bloedvaten te versterken. Hierdoor blijven de bloedvaten flexibel en kunnen de bloedvaten beter tegen veranderingen in de bloeddruk.

groene-thee1

Lees ook: De wonderen van Aloë Vera sap

Bron: Evans & Watson, OptimaleGezondheid Beeld: IMaxTree, Pinterest