6 tips om meer water te drinken

Omdat het menselijk lichaam grotendeels bestaat uit water is het belangrijk om elke dag genoeg water te drinken. Het houdt niet alleen onze organen gehydrateerd en gezond, maar heeft ook een verzorgende werking op je huid. Voor iedereen die niet zo’n fan is van een glas water of gewoon vergeet om het te drinken tijdens een drukke werkdag zijn er manieren om toch aan je dagelijkse hoeveelheid te komen (1,5 á 2 liter per dag). Wij geven 6 tips:

1 Voeg fruit toe aan fris drinkwater

Water heeft eigenlijk geen smaak, dus wanneer je iets wilt proeven is het haast geen moeite om een stuk fruit aan jouw glas toe te voegen. Ga voor blauwe bessen, kiwi en aardbeien en laat de natuurlijke smaak goed doordringen in het water. Ook groentes zoals komkommer kunnen jouw drankje een flavour boost geven.

2 Beperk je dagelijkse hoeveelheid cafeïne

In frisdrank, thee en koffie zit het stofje cafeïne, wat als gevolg heeft dat je vaker naar de wc moet om te plassen. Op deze manier verliest jouw lichaam veel water en zul je extra veel bij moeten drinken. Voorkom uitdroging door de dagelijkse hoeveelheid cafeïne te beperken en voeg meer water toe aan jouw dagelijkse dieet.

3 Verdun je drankjes met water

Als je een grote fan bent van thee of sapjes is het makkelijk om jouw dagelijkse hoeveelheid water te vergroten door elk glas met een klein beetje water aan te mengen. Zó makkelijk en het scheelt je ook nog eens in je portemonnee!

4 Bestel een glas water extra wanneer je gaat stappen

We weten allemaal dat je van alcohol vaker naar de wc moet, dus compenseer dit uitdrogingsproces met een aantal glazen water. En o ja, voor iedereen die liever niet na een paar drankjes laveloos in de kroeg wil hangen: water vertraagt de absorptie van alcohol. Kom maar op met die wijntjes, dus!

Lees ook: 6 redenen waarom citroensap in de ochtend gezond is

5 Voeg meer scherpe gerechten toe aan je dagelijkse dieet

Dit is een gemakkelijke manier om jouw lichaam automatisch te laten snakken naar een koud glas water. Want hoeveel frisdrank of thee je ook drinkt, water laat als enige het gevoel dat je mond in brand staat verdwijnen. Een goed excuus om de Oosterse keuken vanaf nu eens goed te leren ontdekken.

6 Eet waterrijke producten

Kies voor voedsel dat van zichzelf al een rijke hoeveelheid water bevat, zoals fruit als aardbeien en watermeloen of groentes als tomaat, courgette en selderij. Misschien een Italiaanse pasta en een bakje fruit als nagerecht? Be creative!

Beeld: Unsplash