8 x bizarre diëten van celebs

In het tijdperk waarin we nu leven is gezond leven eerder regel dan uitzondering. De healthy hashtags van fitgirls vliegen ons om de oren, net als de vele vormen van diëten – van koolhydraatarme voedingspatronen tot volledige detox plansIn Hollywood gaat men altijd nét een stapje verder, ook op dieetgebied. Hieronder zetten we acht bizarre dieetpatronen van celebs voor je op een rijtje, van het Sleeping Beauty Diet van Elvis Presley tot the M-plan van Katy Perry. Do not try this at home.

#1: Elvis Presley: Sleeping Beauty Diet

Dit dieet draait puur om slapen. Want: wanneer je slaapt, kun je niet eten, en wanneer je niet kunt eten, kun je niet aankomen. Elvis sliep soms dagen achter elkaar om geen calorieën te kunnen nuttigen en wanneer ‘ie wakker was bestonden zijn maaltijden uit pindakaas, bacon en banaan sandwiches. Of het dieet effectief was is niet bewezen – al is dit dieet alles behalve gezond. Meerdere dagen achter elkaar slapen kan zelfs gevaarlijk zijn!

#2: Beyoncé: Veganisme

In 2013 hielden Beyoncé en hubby Jay-Z een 22-dagen veganistisch dieet, wat betekent: geen dierlijke producten. Goed, 22 dagen is vol te houden, maar een leven lang veganist zijn is enorm beperkend. De wereld is er simpelweg nog niet klaar voor: er zijn nog nauwelijks restaurants met een veganistische kaart.

#3: Gwyneth Paltrow: Eliminatie dieet

Dit dieet is gebaseerd op het verwijderen van alle voedingsmiddelen die erom bekend staan voedselallergieen of een verstoorde spijsvertering te kunnen veroorzaken. Je kiest je voeding aan de hand van een lijst met toegestane voedingsmiddelen én je gezonde verstand. De lijst sluit onder andere vele soorten vlees, zuivel, alcohol, geraffineerde suikers, koffie, peulvruchten, bepaalde noten en Stevia uit. Een terugkerend gezegde in dit soort voedingspatronen is if you’re not hungry, you’re not losing weight. Yeah right.

#4: Reese Witherspoon: Babyvoeding dieet

Volgens geruchten at Reese enkel nog babyvoeding uit potjes om haar calorie-inname zo laag mogelijk te maken. Niet echt ladylike, Reese.

#5: Anne Hathaway: Gedroogd havermout

Voor haar rol in Les Misérables was Anne’s vegan dieet niet genoeg. In plaats daarvan at ze enkel tweemaal per dag gedroogde havermout pasta. Gelukkig gaf ze zelf later ook toe dat haar dieet gestoord was.

#6: Angelina Jolie: Oude granen dieet

Een dieet uit pure granen – denk aan louter havermout, boekweit en quinoa – klinkt nu niet echt uitnodigend.

#7: Victoria Beckham: Alkaline dieet

Victoria zweert bij dit dieet, wat voedingsmiddelen als zuivel, vlees, suiker en koffie uitsluit en vervangt voor groenten en volkorenproducten. Dit alles om de PH-waarde van het lichaam op peil te houden.

#8: Katy Perry: the M-plan

The M-plan of ook wel het mushroom dieet bestaat uit dagelijks één maaltijd te nuttigen op champignon basis, 14 dagen lang. Yum.

LEES OOK:

Deze nieuwe keukentool voor de avocado voorkomt een hoop ongelukken
Verklein de kans op griep door planten op kantoor

Bron: Elite Daily | Beeld: Unsplash