Afvallen? Richt je keuken anders in!

afvallen

Natuurlijk gaat elk pondje door het mondje. Maar als je deze praktische tips in je keuken toepast, zal je ongemerkt minder eten.

Amerikaanse onderzoekers hebben een hele interessante ontdekking gedaan. Mensen die hun cruesli bewaren in een doorzichtige pot op een zichtbare plek in de keuken, wegen bijna vier kilo meer dan mensen die de pot in een keukenkastje – en dus uit het zicht – bewaren.

Zet je voedsel dus uit het zicht, zodat je niet zwicht. Bewaar ook je snoep, koek en andere caloriebommen in ondoorzichtige potten én zorg ervoor dat je fruit voor het grijpen ligt.

Caloriearme tussendoortjes passen het beste voorin je kast, de dingen die je beter niet kunt eten mogen naar achteren. We kiezen namelijk drie keer zo vaak voor eten dat we als eerste zien als we een kastje opendoen.

Niet te lang in de keuken

We dromen van een leefkeuken, waar we lekker veel zijn. Maar de keuken staat vol verleidingen. Ben je bezig met afvallen, maak het jezelf dan makkelijk door er juist zo min mogelijk tijd door te brengen. Gebruik je keuken om te koken en daarna…wegwezen!

Kies daarnaast ook voor kleinere borden, want die lijken eerder vol. Dezelfde hoeveelheid op een groot bord lijkt veel minder en zo schep je vanzelf meer op. Optisch bedrog dus!

>> Lees ook: Zo wordt lijnen weer leuk

Een laatste tip

Zet geen pannen en schalen op tafel. Want als je dan je bord leeg hebt, is een extra schepje – en daarna nog een – zo genomen. De pan kun je na het opscheppen het beste op het fornuis laten staan. En eten in de keuken, probeer het zoveel mogelijk te vermijden.