Fitgirls opgelet! Chocoladetaart als ontbijt helpt bij afvallen

Wat een geweldig nieuws op deze internationale chocolade dag! Chocolade is the best thing ever, maar komt niet altijd in een gezond dieet voor. Tot nu! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een chocoladetaart als ontbijt helpt bij het afvallen. Yummie! Dus is het je nog niet gelukt om alle kilo’s kwijt te raken? Lees dan verder!

Chocolate pie doesn’t go to the stomach. It goes to the heart!

Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn, maar we menen het echt! Een stuk chocoladetaart als ontbijt helpt bij het kwijtraken van overtollige kilo’s. Dit geweldige nieuws is naar voren gekomen uit een onderzoek van de universiteit van Tel Aviv. Het onderzoek is gehouden onder 193 mensen met overgewicht waarvan de helft elke dag moest beginnen met 600 calorieën inclusief een lekker stukje chocoladetaart. De andere helft at elke dag een ontbijt van 300 calorieën. De rest van de dag moesten beide groepen evenveel calorieën eten, zestien weken lang. En wat blijkt? Alle 193 deelnemers waren evenveel kilo’s kwijt!

Lekker snacken

Na deze zestien weken gingen de deelnemers, met wat kleine aanpassingen, verder met het dieet en wat bleek: de groep mensen die hadden ontbeten met een stukje chocoladetaart vielen ook nog eens 7 kilo af! En de groep die een klein, licht ontbijtje at kwam juist 12 kilo aan. Volgens de onderzoekers komt dit doordat de groep mensen met een chocoladetaart als ontbijt minder zin hadden in een snack halverwege de dag. Wat een goed nieuws!

We weten niet of ontbijten met een stukje chocoladetaart écht verantwoord is, maar wij zullen voortaan niet meer twijfelen om te ontbijten met dit lekkere hapje!

LEES OOK:

Vieruurtje: salted caramel cake
Versnel je stofwisseling met deze tips en val sneller af

Bron: Yourtango | Beeld: Getty Images