Deze drankjes passen in je alchohol-dieet

Gaat het over afvallen, dan zijn wat mij betreft alle tips van harte welkom. Als je jong bent willen we eigenlijk van alles tegelijk, terwijl niet al die dingen samen gaan. Neem nou bijvoorbeeld het topic afvallen met gezellig een drankje doen. Natuurlijk zit er verschil in een drankje doen en het flink op het zuipen zetten, maar hoe je het ook went of keert; alcohol is ongezond en hoort niet in het boek van Sonja Bakker of een andere dieet-goeroe thuis. Noem ons eigenwijs, maar wij hebben zeven alcoholische versnaperingen gevonden die wél in je alcohol-dieet passen, alhoewel ook hier geldt: drink met mate (uhu).

#1 Bier

Nee, geen lekker koud ‘normaal’ pilsje, maar wel alle light varianten en speciaalbieren. In light bier zitten namelijk, net als in allerlei andere light-producten, weinig calorieën. Speciaalbier daarentegen bevat wel een hele bubs aan calorieën. Waarom deze toch in het rijtje staat? Vaak zijn we langer aan het discussiëren over welke smaken we zullen nemen dan dat we daadwerkelijk bier aan het drinken zijn.

#2 Cocktails

Als het op calorieën aankomt, past ook deze niet in het rijtje thuis. Wel kun je beter een cocktail bestellen dan een andere calorierijk drankje omdat je drukker bent met foto’s maken van het prachtige glas en de mooie presentatie, dan met het drinken zelf. Bovendien zijn de glazen vaak indrukwekkender dan de hoeveelheid alcohol die erin past. Daar komt óók nog bij dat cocktails een stuk prijziger zijn dan andere mixjes, dus doe je liever wat langer met je dure drankje.

#3 Bourbon

Bour-watte? Bourbon is gedestilleerd maïssap. Wacht nog even met afhaken, want dit alcoholische drankje hoef je niet te mixen en bevat geen calorieën. Je bent dus super healthy bezig als je een glaasje bourbon bestelt; je drinkt gewoon groentesap met wat alcohol.

#4 Wijn

Wijn is fijn. En ook nog eens goed voor de lijn, há! Ik ben geen wijnexpert, maar weet wel dat rode óf witte wijn gezond is. Welke van de twee dat is, zou mij een worst wezen. De meeste wijnkenners en deftige dametjes die wijn drinken zijn slank, net als veel Fransen.

#5 Tequila

Hèhè, klaar voor het echte werk. In een shotje Tequila zitten weinig calorieën. Een glas met een inhoud van 30 milliliter telt er slechts vierenzestig. Probeer eens de suicide-versie, dan ben je er al snel klaar mee en drink je nóg minder calorieën.

#6 Wodka

Wodka is niet alleen geurloos en smaakloos, ook bevat een shotje gemiddeld maar vijftig calorieën. Bovendien ben je na een paar shotjes wel munt en heb je weinig andere drankjes meer nodig.

#7 Gin

Wij zijn dol op gin. En dan het liefst in de mix met een beetje tonic, die je overigens beter kunt laten staan. Hier zitten namelijk net zo veel calorieën in als in andere frisdranken. Gin daarentegen, bevat ongeveer hetzelfde aantal calorieën als wodka, alleen smaakt het een stuk beter.

Shop onze favorieten

Selected Femme
OTTO
€59,99

Elvy
VAN DEN ASSEM
€69,95

Dr. Martens
WEHKAMP
€169,99

Vila
OTTO
€34,99

Whistles
DE BIJENKORF
€149,-

Selencia
SMARTPHONEHOESJES.NL
€19,95

✰ Shop meer fashion in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Hier kun je glow in the dark apenkooien in 90’s stijl
Waarom sociale mensen een hekel hebben aan feestjes
11x waarom uitgaan na je twintigste helemaal niet leuk meer is

Bron: Gatsby | Beeld: Unsplash