Dieettip: Zo eet je minder, maar heb je toch een voldaan gevoel

dieettip

Je hoort het regelmatig als het om afvallen gaat: gezond eten is het halve werk. Natuurlijk moet je gaan sporten, wil je echt grote resultaten zien, maar het begint allemaal bij je voeding. Maar, wat nou als je al gezond eet, maar je nog steeds geen verandering ziet? Die frustratie ken ik maar al te goed. Hoe gezond ik ook eet en hoe vaak ik ook sport, die zwembandjes willen maar niet verdwijnen.

Libelle TV heeft altijd de fijnste lifehacks en die proberen we graag uit. Ze hebben er nu een die we heel het jaar door kunnen gebruiken en de hack heeft iets te maken met die eeuwige struggle om je body bikini-ready te krijgen. Ze hebben een dieettip. Of eigenlijk meerdere, waardoor je minder eet, maar tóch een vol gevoel hebt. Daar willen we meer van weten.

Zoals je kunt zien is het eigenlijk heel simpel; het enige wat je moet doen is je eetgewoontes een klein beetje omgooien. Je kunt dus het best een kleiner bord pakken, deze lijkt voller, waardoor je jezelf eigenlijk voor de gek houdt. Met een kleinere lepel of vork eten schijnt ook goed te helpen. Hierdoor eet je namelijk langzamer en krijgen je hersenen eerder het sein dat je ‘vol’ zit en je dus niet over-eet.

Na wat research komen we er ook achter dat het slim is om, voordat je gaat eten, twee glazen water te drinken. Je hongergevoelens worden namelijk vaak door de war gehaald met dorst. Eerst wat water drinken dus, en dan je spaghetti met een theelepel en taartvorkje eten.

LEES OOK:

>> Het Sirtfood dieet is nu al ons favoriete dieet ooit (en dit is waarom)
>> Goede voornemens waarmaken: Gezonder eten zonder moeite
>> Vet verbranden door wijn te drinken? Yes please!

Bron: Libelle TV | Beeld: Pinterest