Handig! Zó eet je veel minder

Nu we eindelijk onze zwierige zomerjurkjes en spijkerrokken mogen dragen, ben je vast wel al bezig met gezonder te leven. Alleen groene groentes en veel fruit komen jouw huis binnen, want we weten allemaal: afvallen is tachtig procent voeding en maar twintig procent sport. Maar hoe is het mogelijk om met dit mooie weer minder te eten? Ik hoor de bitterballen en ijsjes mijn naam al roepen. Gelukkig is er een methode ontdekt waardoor je veel minder eet zonder dat je het doorhebt. Score!

Switch switch switch

Don’t worry, je hoeft geen afscheid te nemen van al je favoriete eten. Het enige wat je hoeft te doen is je bestek van kant te wisselen. Dus dan heb jij je vork in de hand waarmee je niet schrijft. Het is best onhandig, maar hierdoor eet je wel minder en een stuk langzamer. En dat het lang duurt is juist goed, want hierdoor geven je hersenen op een gegeven moment aan dat je vol zit.

Het klinkt heel logisch, maar het is ook wetenschappelijk bewezen! Er is namelijk door de studie Personality and Social Psychology Bulletin onderzocht wat dit met je manier van eten doet. Er werden 98 proefpersonen gevraagd om tijdens een film popcorn te eten met de gewone hand, en daarna met de andere hand. En je raadt het al: er is gewoon dertig procent minder gegeten!

Wij gaan deze methode zeker proberen! Dit zou toch dé oplossing zijn voor alle cravings? Vraag me alleen af of dit ook werkt met bitterballen en ijs…

Shop je zomerjurk!

Jacqueline de Yong
OTTO
€26,99

Ashley Brooke By Heine
OTTO
€74,95

Only
OTTO
€39,99

Mango
WEHKAMP
59,99 25,99

Pieces
OTTO
€39,99

Rick Cardona By Heine
OTTO
€59,95 

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Deze drankjes passen in je alcohol-dieet

Bron: Harpers Bazaar | Beeld: Unsplash