Science says: afvallen door gin

Wil jij voor de zomer wat overtollige kilo’s kwijt? Dat moet natuurlijk in de laatste maanden voor de vakantie nog even gebeuren, want ja we willen allemaal snel afvallen. Sonja Bakker en veel andere dieet-goeroe’s leerden je waarschijnlijk dat alcohol niet in het lijstje met gezonde recepten staat. Toch blijkt niets minder waar, als we de wetenschap moeten geloven. Er is namelijk wel degelijk een alcoholisch drankje die je helpt bij het afvallen.

Move over Sonja, wij willen Gin

Een stel onderzoekers aan de Latvian Agricultural University deden een experiment met gin. Helaas met muizen in plaats van mensen, maar goed; het gaat om het idee. En van het resultaat word ik heel vrolijk. Lees en huiver.

De onderzoekers verdeelden de muizen in twee groepen: één controlegroep en een groep dat het experiment onderging. De controlegroep kreeg een bekertje water toegediend en de andere groep een shotje gin. De muizen die een shotje gin namen, bleken in heuse party animals te veranderen, maar verloren ook gewicht. Hoe dat zit? Gin stimuleert het metabolisme waardoor je meer calorieën verbrandt. Uit het onderzoek kwam namelijk naar voren dat de muizen die gin dronken, een snellere stofwisseling hadden dan de muizen in de controlegroep.

Moraal van het verhaal: wil jij snel afvallen, gezond eten én je favoriete alcoholische drankje blijven drinken? Voeg wat shotjes gin toe aan je dieet en de kilo’s vliegen eraf!

Gin om te shoppen?

Mango
DE BIJENKORF
€29,99

French Connection
DE BIJENKORF
€110,-

Maybelline
WEHKAMP
€12,49

Shoeby
SHOEBY
€4,95

Claudia Chizzani
LEEMANS SCHOENEN
€48,99

Dune London
DE BIJENKORF
84,- 42,-

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Deze drankjes passen in je alcohol-dieet
Wil je wat kilo’s kwijt? Drink shotjes tequila!
Vet verbranden door wijn drinken? Yes please!

Bron: Gatsby | Beeld: Unsplash