Versnel je stofwisseling met deze tips en val sneller af

Hoe snel je metabolisme (of stofwisseling) is, is deels aangeboren. Het betekent dat het voor jou moeilijker is om af te vallen of om op gewicht te blijven. Dat betekent niet dat je er helemaal niets aan kunt doen.

#1 Breakfast

We weten niet hoe vaak we het moeten zeggen, maar je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Knoop dit goed in je oren en houd je er ook aan! Je metabolisme komt namelijk pas op gang als je iets eet. Al eet je maar iets kleins, je zult merken dat je stofwisseling een stuk beter zijn ding doet.

#2 Water drinken

Nog zo’n dingetje waar we mee doodgegooid worden. Toch drinken we gemiddeld veel te weinig water. Door dagelijks twee liter water te drinken zul je merken dat je stofwisseling versneld én je huid verbetert.

#3 Move

Als je heel de dag achter een bureau zit, is dit misschien niet altijd mogelijk. Maar voor je stofwisseling is het beter als je voornamelijk rechtop staat of beweegt. Probeer zoveel mogelijk staand te doen, als het even kan, en sta ieder uur even op om een beetje te compenseren.

#4 Slapen

We weten hoe lastig het is om genoeg slaap te krijgen ’s nachts, maar probeer het echt. Weinig slaap staat gelijk aan meer zin in ongezonde snacks. Dubbel zo slecht.

#5 Dieet

Waarschijnlijk is dit niks nieuws, maar door elke keer je dieet drastisch te veranderen gaat je stofwisseling eraan. Je lichaam heeft een routine nodig voor een goede stofwisseling.

#6 Groene thee

We get it, ook wij zijn dol op warme caramel lattes en cappuccino’s, maar behalve de calorieën heeft je metabolisme ook moeite met het verwerken hiervan. Probeer eens groene thee!

#7 Switch up your work-out

Door je work-out routine steeds om te gooien, blijf je het lichaam uitdagen. Als je altijd maar dezelfde oefeningen doet, gaat je lichaam er aan wennen en wordt je work-out steeds iets minder effectief. Probeer eens een keer HIIT (high intensive interval training). Door meer spieren te trainen versnelt je metabolisme ook weer.

LEES OOK:

Science says: Honden zorgen voor gezonde kinderen
Waarom je niet per se afvalt als je veel gaat sporten

Bron: NSMBL | Beeld: Getty Images