Vet verbranden door wijn drinken? Yes please!

vet verbranden door wijn

Is één van je goede voornemens van het nieuwe jaar om af te vallen? We weten allemaal dat afvallen zo makkelijk nog niet is (denk aan je voornemens van voorgaande jaren). Nu hebben we een makkelijke manier gevonden om je te helpen met afvallen: het drinken van wijn. Ik hoor je denken: vet verbranden door wijn? Ja, echt! Er is zelfs een heel onderzoek aan gewijd. Goed om te weten, zo net voor de feestdagen.

>> Lees ook: Recept: Gin tonic taart

Research

Uit een studie van de Washington State University uit 2015 bleek dat wijn en afvallen hand in hand gaan. Dit komt door het stofje ‘resveratrol’. Resvera-watte? Resveratrol. Dit stofje helpt om witte vetten om te zetten in bruine vetten. Bruine vetten zijn makkelijker te verbranden. Resveratrol komt vooral voor in de schil van blauwe druiven, dus drink liever een glas rode wijn in plaats van witte.

Een ander onderzoek, uit 2012, liet zien dat het drinken van een glas wijn ’s avonds zorgde dat je minder zin had in een snack wat weer zorgde voor verbranding. We moeten er wel even bij zeggen dat dit is onderzocht bij bijen, niet bij mensen…

vet verbranden door wijn

We begrijpen dat je nu het liefst een fles rode wijn op je nachtkastje bewaard, maar niet zo snel. Er zitten ook nadelen aan het drinken van wijn, wat misschien wel bekend is. Je conditie gaat bijvoorbeeld achteruit, je onthoudt dingen slechter, maar het tast ook je lever, maag en hart en bloedvaten aan. Gelukkig zijn er efficiëntere en gezondere manieren om resveratrol binnen te krijgen. Het stofje zit namelijk ook in blauwe bessen, druiven en aardbeien.

Dat is allemaal heel leuk, al dat fruit waar reservatrol in zit, maar doe mij nog maar een glas rode wijn. Cheers! 

>> Lees ook: Dit is waarom je honger hebt na een avondje doorzakken

Bron: Woman’s Health | Beeld: Pinterest