Feit of fabel: sporten met make-up op is slecht

Sta jij regelmatig in de sportschool? Dan zijn een sweaty face of flink roodgekleurde wangen vast heel herkenbaar. Wat je ook zult herkennen zijn de verschillende type fit girls die in de sportschool rondlopen: de een staat anderhalf uur lang te zweten met een intervaltraining op de crosstrainer en bedekt haar roodheden en onzuiverheden enkel met een klein laagje concealer, terwijl de ander alleen haar billen traint, de helft van de tijd bezig is met haar reflectie in de huge wandspiegels en de sportschool binnenkomt met een full glam face. Ieder haar ding, maar we hebben allemaal weleens gehoord dat het slecht is om met make-up op te sporten. Wij vroegen ons af of dit nu een feit of een fabel is en hebben het antwoord gevonden.

I don’t sweat, I sparkle

Misschien een inkoppertje, maar door make-up op je huid te smeren tijdens het sporten, raken je poriën verstopt. Dat is wat medisch directeur Dr. Daniel van London Doctors Clinic vertelt. Nu zul je denken: dat geldt niet alleen tijdens het sporten en dat klopt helemaal. Alleen zorgt make-up tijdens het sporten ervoor dat je poriën nog meer verstopt raken doordat je poriën openstaan vanwege het zweten. Dit zorgt dat het vuil van je make-up in je poriën terechtkomt en dat veroorzaakt puistjes. Ahá!

Dr. Daniel adviseert om altijd je make-up te verwijderen voordat je de sportschool induikt en ook na je work-out je gezicht goed schoon te maken. Zie jij het écht niet zitten om zonder make-up te gaan sporten, kies dan producten op basis van (natuurlijke) mineralen. Dit soort make-up producten bevatten namelijk stoffen die je poriën niet verstoppen en zorgen dat je huid tóch kan ademen.

Shop hier je gym gear

Adidas
WEHKAMP
39,95 27,50

Nike
DE BIJENKORF
€30,-

Adidas Performace
OTTO
€49,95

Asics
OTTO
€84,99

Only Play
OTTO
€21,99

Under Armour
WEHKAMP
€44,99

✰ Shop meer sportkleding in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Oh nee! Dit gebeurt er als je te veel make-up draagt!
Dít is de slechtste sport om in shape te komen

Bron: Women’s Health | Beeld: Getty