10x Healthy olijven weetjes

Olijven kun je door je eten doen, maar ook gerust eten als tussendoortje. Ze zijn supergezond vanwege de antioxidanten die ze bevatten, maar er zijn nog veel meer gezonde redenen te benoemen. The Daily Dutchy vertelt jou daarom de tien redenen waarom olijven zo gezond zijn. Lees gauw verder!

#1 Hart

Wellicht klinkt het ietwat vreemd, maar olijven zijn goed voor je hart. Het schijnt dat mensen die voornamelijk olijven eten een gezonder hart hebben. Tevens bevatten ze onverzadigde vetzuren die ene positief effect hebben op het hart. Het maakt het hart sterker en gezonder.

#2 Cholesterol

Door het eten van olijven blijft het cholesterolniveau op peil. Ze zijn namelijk vrij van cholesterol en hebben een hoog olieazuurgehalte. Het voordeel van een cholesterolniveau wat op peil is, is dat het de kans op aderverkalking wordt verkleind.

#3 Bloedvaten

Voor een goed hart zijn gezonde bloedvaten nodig die het bloed goed kunnen laten doorstromen naar het hart. Ze zorgen ervoor dat de concentratie triglyceriden in het bloed wordt verlaagd. Door dit proces wordt het bloedvatenstelsel minder belast.

#4 Huid

Weer zo’n wondermiddel voor je huid. Eerder hadden we het er al over dat olijven veel antioxidanten bevat. Vitamine E is een van de vele antioxidanten die je huid goed doen. Het zorgt er namelijk voor dat je huid minder snel verouderd en glad blijft.

#5 Bloeddruk

Het hebben van een te hoge bloeddruk is niet goed voor het lichaam. Ze gaan een verhoging van de bloeddruk tegen. Door een te hoge bloeddruk kun je sneller een hart- of herseninfarct krijgen.

Lees de volgende vijf weetjes op The Daily Dutchty!

 

Beeld: Unsplash