10 redenen om die chocoladeletter wel te eten

”Oh kom maar eens kijken wat ik in mijn schoentje vind.” Een chocoladeletter? Zet er dan vooral je tanden in! Als de chocoladeletter puur is blijkt het ook nog eens goed voor je gezondheid te zijn! Hier vind je tien redenen om nu naar de winkel te rennen en er een te kopen.

 1. Chocolade bevat antioxidanten
  Pure chocolade zit boordevol met ‘flavonoïden’, antioxidanten die ook in rode wijn en in veel groenten en fruit zitten. De hoeveelheid in chocola zou enorm hoog zijn.
 2. Chocolade is goed voor je hart
  Dit blijkt uit een uitgebreid Zweeds onderzoek waar maar liefst meer dan 30.000 vrouwen aan meededen. Hieruit kwam de conclusie dat vrouwen die elke week één of twee keer pure chocolade eten minder risico hebben op hartziektes.
 3. Chocolade stimuleert de aanmaak van ontstekingsremmende stofjes
  Chocolade is goed voor ons hart, dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Chocolade zet onze darmbacteriën er toe om ontstekingsremmende stofjes te produceren. Deze stofjes gaan ontstekingen in het cardiovasculaire weefsel tegen en hiermee wordt de kans op een beroerte verminderd.
 4. Chocolade verlaagt de bloeddruk
  Uit een uitgebreid Duits onderzoek, wat lang heeft geduurd, blijkt dat een stuk pure chocolade per dag ervoor zorgt dat de bloeddruk verlaagt en de kans op een hartinfarct vermindert. Andere studies zouden ook bevestigen dat chocolade bloeddrukverlagend werkt.
 5. Chocolade helpt bij afvallen
  Blijkbaar zou donkere chocolade de trek in zoet, zout en vet eten verminderen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Kopenhagen. Donkere chocolade is de perfecte oplossing voor de lekkere trek (het is natuurlijk niet de bedoeling dat je in één keer een hele reep opeet als je wilt afvallen.)
 6. No more grumpy days, chocolade is goed voor je humeur
  Chocolade stimuleert de endorfineproductie, hierdoor is onze stemming beter en voelen we ons blijer en gelukkiger.
 7. Chocolade is het ultieme medicijnen tijdens PMSing
  We kennen het allemaal: de moodswings die je ervaart tijdens PMS zijn niet echt fun. Op dit soort momenten is pure chocolade je redder in nood! Door de endorfineproductie die de chocolade op gang brengt in ons lichaam, worden we een stuk vrolijker. Ook werkt het kalmerend (iets wat in die periode van de maand enorm welkom is!) Chocolade bevat ook veel magnesium en dit stofje heeft een positieve invloed op je humeur. Chocola inslaan dus!
 8. Chocolade beschermt je huid tegen de zon
  Ja chocola beschermt je huid tegen de zon, dit blijkt uit een Duits onderzoek. Er zouden bepaalde stofjes in chocolade zitten die als een Uv-filter werken. Door het eten van chocolade is je huid beter beschermd tegen de schadelijke invloed van de zon. Er zou overigens geen link liggen tussen acne en chocolade.
 9. Chocolade is goed voor je hersens
  Het schijnt dat chocola goed voor je hersens is, het houdt ze gezond en scherp. Nog een reden dus waarom je vandaag zeker een stukje chocolade zou moeten eten.
 10. Last but not least, chocolade stimuleert de zin in seks
  Uit een Italiaans onderzoek zou blijken dat chocolade de zin in seks stimuleert. Het zou je meer tevredenheid geven in bed. Dit is allemaal te danken aan het ‘liefdesstofje’ fenylethylamine dat vrij komt als we verliefd zijn of tijdens de seks.

Een hele lijst aan redenen waarom we vandaag allemaal een stukje pure chocolade zouden moeten eten (wat helemaal niet vervelend klinkt!) Toch zit er overal ook een ‘maar’ aan. De wetenschappers hebben het over pure chocolade en in veel gevallen hebben ze het over de eigenschappen van cacao. Om al deze effecten ook echt waar te maken zou je heel veel van al die stofjes binnen moeten krijgen. Dat betekent dus ook dat je een enorme hoeveelheid chocolade zou moeten eten. Klinkt leuk, maar is niet echt de bedoeling.

LEES OOK:

Wait, what? Als vrouw word je dus minder snel gereanimeerd
Say cheese! De nieuwste theetrend is met kaas
Uit onderzoek blijkt dat ’s avonds snacken ongezonder is dan overdag 

Bron: TrendyStyle | Beeld: Unsplash