10 Voordelen van koffie drinken

Waking up with coffee is always a good idea! In ons rubriek ‘hotspots’ vind je de allerleukste plekken waar jij je ochtend goed begint door het nuttigen van een verse kop koffie. Tegenwoordig kun je jouw kop koffie kopen in allerlei smaken. Maar wat doet koffie nou precies met ons lichaam? The Daily Dutchy knows best! Daarom zochten wij speciaal voor de echte koffieliefhebber tien voordelen uit om koffie te drinken. Lees dus gauw verder!

#1 Energie

Dat in koffie cafeïne zit hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen. Cafeïne heeft een stimulerend effect op ons lichaam en zorgt ervoor dat we minder snel moe worden en langer wakker blijven. Dat komt doordat remmende neurotransmitters in onze hersenen worden geblokkeerd. Het effect hiervan is dat ons energieniveau stijgt.

#2 Slimmer

Klinkt als een fabel, is het niet? Het drinken van koffie heeft wel degelijk invloed op onze hersenen. Het beïnvloed onder andere ons geheugen, gemoedstoestand en het reactievermogen. Of we er echt ‘slimmer’ van worden betwijfelen wij…

#3 Vetverbranding

Cafeïne is een natuurlijke stof die tevens de stofwisseling stimuleert wat zorgt voor een stijging van de vetverbranding. Het is dan ook goed om een kopje koffie voor of na het sporten te drinken.

#4 Fysiek

Door het drinken van koffie stijgt het adrenalineniveau waardoor je meer energie krijgt. Dit zorgt ervoor dat je fysiek beter kunt presteren. Door de stimulering van cafeïne komen vetzuren vrij uit het vetweefsel en hierdoor ontstaat er een energy boost.

#5 Voedingsstoffen

Wist je dat koffie diverse vitaminen bevat? Vitamine B2, Vitamine B3 en Vitamine B5 zitten er allemaal in koffie. Maar ook andere voedingsstoffen zoals kalium en magnesium. Deze voedingsstoffen zijn allemaal goed voor ons lichaam.

Lees de volgende vijf voordelen op The Daily Dutchy!

LEES OOK:

5x comfortabele kapsels voor op reis
Dit zijn dé haarkleur trends voor het najaar
5x pony’s die je gezicht zacht of stoer maken

Beeld: Unsplash