13x de grootste ergernissen aan tafel

Een middagje het terras op met een drankje en een bordje bittergarnituur ernaast, een heerlijk chic diner of een lunch bij een van je favoriete eettentjes: we zijn allemaal dol op eten. Een simpel afspraakje met je vrienden, familie of lover lijkt opeens een stuk gezelliger te worden wanneer er eten op tafel komt. In ieder geval, zolang iedereen een beetje redelijk is opgevoed wat tafelmanieren betreft. Een heleboel mensen kunnen zich namelijk ontzettend ergeren aan de manier waarop haar buurvrouw haar bordje eten naar binnen werkt. Wij zetten 13 ergernissen op een rijtje die aan tafel het meest voorkomen.

#1 Smakken. Er bestaat niets erger dan het geluid van kaken die op en neer gaan en tegelijkertijd zorgen voor het malen en soppende geluid van het eten dat iemand in haar mond heeft gestopt.

#2 Eten met een sterke geur. En dan vooral wanneer iemand het een goed idee vindt om het in een kleine ruimte te eten. De geur van frituur, gekookte eieren, schimmelkaas en zelfs mandarijnen kunnen veel mensen niet handelen.

#3 Bacillen. Gezellig bordje bittergarnituur, nacho’s of kaasblokjes op tafel, inclusief tweedehands speeksel van je buurman of buurvrouw.

#4 Ellebogen op tafel. Nonchalant leunen met je ellebogen op tafel, moet dat? A. niet heel netjes en B. volgens mij ben je geen hond met baknijd.

#5 Geitenkaas salade zonder geitenkaas. Mensen die een gerecht bestellen en vervolgens vragen of de helft aan ingrediënten gewist kunnen worden.

#6 Liters saus. Een beetje mayo, curry of appelmoes bij je gerecht is no biggie, tenzij de saus ongeveer het hoofdgerecht op je bord is geworden. Dit kan echt niet meer als je ouder bent dan twaalf.

#7 Spaghetti in stukjes snijden. Girl please, go Italian or go home.

#8 Praten met je mond vol. Onze ouders en basisschool juffen leerden ons nooit te praten met onze mond vol eten en dat is heus niet voor niets. Niemand heeft graag zicht op iemand anders’ met speeksel bedekte en half geprakte etensresten.

#9 Cola bij de maaltijd. Prima als je dorstig bent, maar frisdrank bij je diner bestellen is iets dat kinderen doen.

#10 Kilo’s zout. Mensen die nog voordat ze het gerecht proeven, het eten met kilo’s zout bestrooien.

#11 Spelen met je telefoon. Wat mij betreft not done, tenzij het héél belangrijk is. Zo niet, dan komt het behoorlijk ongeïnteresseerd over wanneer iemand constant op zijn of haar telefoon zit te gluren.

#12 Proeven. Zonder dat iemand het aanbiedt of erger nog: zonder dat je het diegene vraagt, van iemand anders’ eten proeven. Joey doesn’t share food.

#13 Happen. Aanvulling op nummertje 12: vragen of je wat mag proeven van iemands eten en vervolgens de helft van het gerecht ophappen.

Favorieten uit de shop

Envii
DE BIJENKORF
€75,-

Colourful Rebel
DE BIJENKORF
€39,95

Bpc Bonprix Collection
Bonprix
€18,99

Mango
WEHKAMP
€35,99

Valentino
DE BIJENKORF
€355,-

Lab2410
MEN AT WORK
€79,99

✰ Shop meer fashion in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

In deze 8 producten zit veel meer suiker dan je waarschijnlijk dacht
Easy like Sunday brunch recept: avocado frietjes
Koffie of cappuccino? Zo (on)gezond zijn ze

Bron: Elle Eten| Beeld: Unsplash