3x de lekkerste avocado recepten

Avocado’s. Het meest gehypete stuk fruit, maar lekker is het wel. Daarom hebben we hier de lekkerste avocado recepten op een rijtje. Zo is er onder andere is er een guacamole recept te vinden waar je eindeloos mee kan variëren, maar ook een heerlijke pastasalade voor een lunch met avocado. Ook voor de zoetekauwen zit er wat tussen! Het zijn allemaal gezonde recepten, zodat jij guilt-free kunt genieten.

3x de lekkerste avocado recepten

Guacamole

Een guacamole moet natuurlijk worden genoemd wanneer je het over avocado recepten hebt. Deze guacamole kan worden gebruikt als een nacho-dip, maar is ook super lekker op een cracker of toast met eventueel een eitje erbij. Ook kan je het gebruiken als een topping op zoete aardappel, en is het super lekker in een salade of bij een stukje vlees of vis. Lekker veelzijdig dus!

Wat heb je nodig?

  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • sap van halve limoen
  • halve chilipeper of jalapeno
  • zout en peper
  • extra: koriander, ui, cherrytomaatjes, mais, zure room

Hoe maak je het?

  • Prak de avocado met een vork fijn. Voeg gelijk het limoensap toe, dit voorkomt dat de avocado verkleurt.
  • Rasp het teentje knoflook en voeg het toe aan de gepureerde avocado.
  • Voeg zout en peper en chili naar smaak toe.
  • Je hebt nu de basis van de guacamole!  Vanaf hier kan je variëren. Snijdt bijvoorbeeld een handje cherrytomaatjes in kwartjes en meng deze door de guacamole. Dit maakt de guacamole minder eentonig. Wil je meer pit? Voeg dan een gesnipperd uitje toe. Een fris element? Hak wat koriander fijn, en roer dit door de guacamole. Heb je zin in een zoet element? Doe er wat mais doorheen! Je kan zo eindeloos combinaties bedenken voor waar jij zin in hebt op het moment.
  • Was je te enthousiast met de chilipepers? Roer een eetlepel zure room door de guacamole. Dit gaat het pittige van de chili tegen. Ook is dit een manier om de guacamole een meer romige smaak te geven. Ook super lekker!

Pastasalade met avocado

Deze pastasalade vormt een heerlijke lunch met avocado. Je kan deze makkelijk meenemen naar je werk, of serveren op een brunch.

Wat heb je nodig? (maakt 2 porties)

  • 160 gram gerookte kipfilet
  • 160 gram pasta naar keus (kies voor een kleine pasta zoals penne of fusilli)
  • 1 avocado
  • 1 ei
  • 5 gram platte peterselie
  • 75 gram magere yoghurt
  • klein teentje knoflook
  • sap van halve citroen
  • 1 ansjovis
  • 90 gram Parmezaanse kaassnippers
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper

Hoe maak je het?

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Na het afgieten voeg je de olijfolie toe aan de pasta en roer je de pasta goed om. Laat de pasta afkoelen.
  • Kook het eitje 8 minuten, tot het hard is. Laat het afkoelen. Pel het ei en snij deze in blokjes.
  • Snijdt de avocado en het kipfilet in blokjes. Voeg dit toe aan de pasta samen met het ei.
  • Snijdt de peterselie fijn en voeg deze ook toe aan de pasta.
  • In een apart schaaltje voeg je de magere yoghurt en citroensap toe. Rasp het teentje knoflook en snijdt de ansjovis zo klein mogelijk. Voeg het toe aan de yoghurt. Gooi de helft van de Parmezaanse kaas bij de yoghurt. Proef vervolgens en voeg zout en peper naar smaak toe. Als je de dressing te dik vindt, kun je altijd een beetje water toevoegen om het te verdunnen.
  • Voeg de yoghurt dressing toe aan de pasta. Strooi eventueel extra Parmezaanse kaas over de pastasalade.

Avocado chocolademousse

Een toetje tussen avocado recepten is misschien wat onverwacht. Wees niet bang! De romige structuur van de avocado vormt de perfecte basis voor een gezonde chocolademousse. Genieten van een zoetigheid én vitamines binnenkrijgen? Het is allemaal mogelijk! Ook is dit recept nog eens vegan-friendly.

Wat heb je nodig? (maakt 2 porties)

  • 1 grote avocado
  • 1 banaan
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel cacaonibs
  • 1 theelepel vanille-extract
  • mespuntje zeezout
  • fruit naar keuze: aardbeien of frambozen gaan er goed bij
  • naar keuze: honing of agavesiroop
  • optioneel: kokosyoghurt

Hoe maak je het?

  • Voeg de avocado, banaan, vanille-extract, zeezout en cacaopoeder samen in een blender of keukenmachine. Pureer dit tot een bruine massa en proef het mengsel. Wil je het wat zoeter hebben? Voeg dan honing of agavesiroop toe.
  • Roer de cacaonibs door de chocolademousse.
  • Verdeel het mengsel over twee schaaltjes of glazen. Voeg eventueel een laagje kokosyogurt toe, bovenop de chocomousse. Versier de chocolademousse met wat fruit en smullen maar!

Beeld: Unsplash

Shop hier voor avocado items!

Glossworks
SOLOBIOMOOI
€15,95

Boots
BOOTS
€0,99

My Jewellery
MY JEWELLERY
€14,95

Khiels
DE BIJENKORF
€29,00

Ooh Oils Of Heaven
SOLOBIOMOOI
€16,95

Khiels
DE BIJENKORF
€31,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰