8x gezonde snacks voor het slapengaan

Gezonde snacks voor het slapengaan

Volgens mij heeft iedereen weleens last van cravings in de late uurtjes. Je hebt keihard gesport, een mega lange dag achter de rug of net niet voldoende avondeten gehad en ja; dan kun je wachten op een hongerig gevoel later op de avond. Nu zou het voor de lijn en ons lichaam ontzettend ongezond zijn om een snack met veel suikers, vetten en/of koolhydraten naar binnen te werken, maar we willen toch graag een snack dat een beetje vult. En inderdaad, het is volop zomer en we moeten wat letten op de kleintjes, dus gezonde snacks zijn meer dan welkom. Om je wat op weg te helpen zet ik hieronder acht gezonde snacks op een rijtje die niet alleen verantwoord zijn, maar ook nog eens zorgen voor een betere nachtrust. You’re welcome.

Deze gezonde snacks zijn verantwoord voor het slapengaan

#1 Kaas

In kaas zitten eiwitten en vetten waardoor jij je snel vol voelt. Bovendien zit in kaas het stofje aminozuur-tryptofaan, waarvan je een slaperig gevoel krijgt.

#2 Ontbijtgranen

Volkoren ontbijtgranen, granola of muesli zijn voor je lichaam makkelijk te verteren. Daarnaast tellen ontbijtgranen slechts 200 calorieën per kom.

#3 Magere Griekse yoghurt

Ook magere Griekse yoghurt telt maar weinig calorieën én bevat hetzelfde slaperige stofje als kaas – tryptofaan – waarvan jij je slaperig gaat voelen. Bovendien kalmeert yoghurt je maag waardoor je in de nacht minder snel wakker zal worden van een moeilijke spijsvertering.

#4 Plakjes kalkoen

Net als kip is kalkoen mager vlees dat weinig calorieën bevat. Een plakje kalkoen bevat slechts 100 calorieën en valt dus zeker in het rijtje ‘gezonde snacks’.

#5 Appel met pindakaas

In appels zitten veel vezels, terwijl de proteïnen in pindakaas je een voldaan gevoel geven zonder dat je daar een opgeblazen gevoel aan overhoudt. Yes please!

#6 Magere chocoladepudding

Kun je die chocolade cravings écht niet weerstaan, dan is magere chocoladepudding een van de gezonde snacks die je voor het slapengaan kunt nemen. Een portie magere chocoladepudding bevat 90 calorieën en ligt niet zwaar op de maag. Kom maar door!

#7 Babyworteltjes

Typisch gevalletje ‘klein maar fijn’! Babyworteltjes zijn ontzettend voedzaam en bevatten slechts vier calorieën per stuk. Honderd punten een gezonde snack voor het slapengaan!

#8 Banaan

Bananen zijn super voedzaam door de verzadigde vezels en zitten boordevol met het slaapverwekkende stofje tryptofaan. Tip: banaan met een beetje pindakaas on top is een goddelijke combinatie!

Shopping time!

Scotch & Soda
SCOTCY & SODA
€59,-

My Jewellery
MY JEWELLERY
€29,95

Becksondergaard
DE BIJENKORF
€35,-

Josh V
Josh V
€199,99

Steve Madden
STEVE MADDEN
99,99 39,99

My Jewellery
MY JEWELLERY
€17,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

De perfecte protein pancakes in 5 stappen
Easy like Sunday brunch recept: gezonde pizza met gerookte zalm en avocado
Broccoli: de enige echte powergroente

Bron: Feeling | Beeld: Unsplash