Barbecueën 2.0: Bloemkool van de BBQ

In de zomer wil je vaak wat lichter eten dan tijdens de wintermaanden. Een barbecue is dan dé gelegenheid om te experimenteren met gegrilde groenten. Grill een hele bloemkool en serveer ‘m met een zelfgemaakte groenekruidensaus en een flinke klodder Vadouvan Bistro Sauce. Zo heb jij met dit recept van Oil & Vinegar je portie vitamientjes voor vandaag in een klap binnen geharkt.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 bloemkool
  • 12 el Olio di Oliva Aglio
  • ¼ bosje basilicum (ca. 8 takjes)
  • ¼ bosje peterselie (ca. 8 takjes)
  • 80 g oude kaas
  • 4 el Vadouvan Bistro Sauce
  • sap van een halve citroen zout
  • 2 el Lemon & White Pepper Seasoning

Bereiding

  1. Verwarm je barbecue voor tot 180 °C.
  2. Wrijf de bloemkool in met vier eetlepels Olio di Oliva Aglio en bestrooi met twee eetlepels Lemon & White Pepper Seasoning. Leg de bloemkool op de BBQ en rooster ongeveer 40 minuten. Keer de bloemkool regelmatig tot alle zijden egaal bruin kleuren.
  3. Voor het maken van de groene kruidensaus meng je de basilicum, peterselie, citroensap, zout en acht eetlepels Olio di Oliva Aglio met de staafmixer tot het een gladde massa is.
  4. Snijd de bloemkool in stukken. Verdeel de Vadouvan Bistro Sauce en de groene- kruidensaus over de bloemkool en rasp er wat oude kaas over. Maal wat Lemon & White Pepper Seasoning bovenop om het helemaal af te maken.

Bron & beeld: Over Oil & Vinegar