Bourgondische luxe borrelplank om jezelf te verwennen

Waan je in Frankrijk met de zomerse temperaturen en deze bourgondische luxe borrelplank. Denk aan camembert uit de oven, blauwe pitloze druiven, cherrytomaatjes, knoflookbroodjes, toastjes, vijgenbrood, homemade kaasstengeltjes en de nieuwe krokante Old Amsterdam bitterballen uit de oven van Kwekkeboom. Borrelinspiratie!

Ingrediënten:

  • 1 zakje knoflookcrostini’s
  • toastjes
  • trosje blauwe druiven
  • 1 el grove mosterd
  • puntje roombrie
  • puntje blauwe aderkaas
  • puntje Port Salut
  • 1 handvol cherrytomaatjes
  • 2 puntjes vijgenbrood
  • 1 zak Kwekkeboom Oven Old Amsterdam Bitterballen
  • 150 gr Old Amsterdam Borrelblokjes

Camembert uit de oven

  • 1 camembert
  • 1 takje verse tijm
  • 1 tl honing

Kaasstengels:

  • 2 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 50 gr geraspte Old Amsterdam

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de camembert aan de bovenkant in en bestrooi deze met verse tijm en besprenkel het kaasje met honing. Leg de camembert op de bakplaat.
  3. Laat de plakjes bladerdeeg 10 minuten ontdooien en snijd ze vervolgens in reepjes van ongeveer 1 cm breed. Smeer de bovenkant lichtjes in met een beetje olie of gesmolten boter. Strooi de geraspte Old Amsterdam over de reepjes bladerdeeg en verdeel ook deze over de bakplaat.
  4. Bak de camembert en de kaasstengels 10 minuten in het midden van de oven tot de camembert zacht is en de kaasstengels gaar.
  5. Bereid ondertussen de Kwekkeboom Oven Old Amsterdam bitterballen volgens de instructies op de verpakking in de oven of Airfryer.
  6. Leg de camembert uit de oven voorzichtig op de borrelplank en verdeel alle andere ingrediënten over de borrelplank.

Bron & beeld: Oh My Foodness