Broccoli: de enige echte powergroente

Tegenwoordig zijn we allemaal hartstikke druk met gezond leven. Niet alleen omdat we fit willen zijn voor de zomer, maar ook omdat het gewoon hip is. Fitgirls en fitboys showen hun afgetrainde lichamen op social media en delen foto’s van hun perfect-uitziende maaltijden. We willen allemaal wel zo’n knap lichaam, dus halen we allerlei gezonde meuk in huis die daarbij zouden moeten helpen. Well, we’ve got news for you: skip alle gezonde schappen, want de enige echte powergroente die er toe doet is Mr. Broccoli.

Good food, good mood

Volgens Britse arts Rangan Chatterjee hoeven we onszelf niet langer te kwellen met eindeloze hoeveelheden bleekselderij, spinazie en boerenkool. Broccoli is het enige wat we nodig hebben om fit en gezond te worden én te blijven. Meneer Chatterjee vertelt dat er een heel hoop voordelen zitten aan de powergroente. Niet alleen helpt broccoli onze darmen gezond te houden, ook zorgt de groene groente voor een goed immuunsysteem en houdt het onze cholesterol laag. Bovendien zou broccoli goed zijn voor ons hart en ogen en helpt het preventief tegen kanker.

Aan de andere kant vertelt het Voedingscentrum ons dat we niet te hard van stapel moeten lopen. Zij melden dat elke groente andere voedingsstoffen oplevert en we daarom een mix van verschillende groenten nodig hebben om echt gezond te eten. Wel bevestigen zij dat groenten als broccoli inderdaad kunnen helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten, darmkanker en diabetes.

Moraal van het verhaal: broccoli is inderdaad een powergroente die ons zowel lichamelijke- als psychische voordelen kan bieden. Een paar extra roosjes broccoli opscheppen is dus een heel goed idee. Aan de andere kant, als we gezond willen eten, zouden we de groene powergroente moeten afwisselen met andere groenten. Zo zorgen we dat ons lichaam allerlei gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt en des te eerder kunnen we ons de sticker ‘fitgirl’ of ‘fitboy’ geven.

Shop de leukste items uit de sale

Steps
STEPS
59,95 25,-

Cobachella
WEHKAMP
29,95 24,95

Only
WEHKAMP
21,99 17,55

Manfield
WEHKAMP
129,99 77,99

Lab2410
MEN AT WORK
89,99 45,-

Julie Sandlau
DE BIJENKORF
165,- 82,50

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Handig! Zó eet je veel minder
Huh? Je moet eigenlijk de komkommer eerst pletten

Bron: AD | Beeld: Unsplash